ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης γνώριζε για την εισπρακτική Πάτση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης γνώριζε για την εισπρακτική Πάτση
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αιχμηρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από τη ΝΔ, με "καρφιά" προς Κυριάκο Μητσοτάκη. "Προσχηματική η διαγραφή του χωρίς αποπομπή Πιερρακάκη", αναφέρει

Την διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από τη Νέα Δημοκρατία σχολιάζει σε αιχμηρή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι γνώριζε εδώ και 2 χρόνια για το πλιάτσικο με τα ΕΛΤΑ και τις εισπρακτικές και δεν έκανε τίποτα, ενώ θέτει το ερώτημα εάν θα υπάρξει και αποπομπή του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από κόκκινα δάνεια από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά από την εφημερίδα Δημοκρατία και την εφημερίδα Documento.

Γνώριζε ότι είχε ρημάξει στις απευθείας αναθέσεις τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση.

Δύο χρόνια γνώριζε και επικροτούσε το πλιάτσικο, αφού δεν έκανε τίποτα. Πολύ απλά γιατί το πλιάτσικο στα ταμεία είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με καθυστέρηση δύο ετών και μετά από τριήμερη σιωπή έσπευσε τώρα να διαγράψει τον κ. Πάτση, μόνο και μόνο γιατί οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ότι χιλιάδες σπίτια και πρώτες κατοικίες θα βγουν σύντομα στο σφυρί για χάρη των funds και των τραπεζών.

Ακόμα και έτσι ωστόσο, αφού ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει την παρανομία και την ανηθικότητα των πρακτικών του κ. Πάτση, τον κ. Πιερρακάκη που έδωσε μέσω των ΕΛΤΑ 1 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις στον βουλευτή της ΝΔ γιατί δεν τον αποπέμπει;

Υ.Γ. Δύο ερωτήματα: Ο κ. Πάτσης θα επιστρέψει το 1 εκατ. που τσέπωσε από τον κ. Πιερρακάκη; Θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πώς έδωσε 4,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ;”.

Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής: Πολιτικά επιτηδευμένη η παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ

Από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έλεγαν πάντως το εξής: «Η μικροπολιτική σκοπιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την απόπειρα εμπλοκής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης – και του Κυριάκου Πιερρακάκη προσωπικά – στην υπόθεση που έχει ανακύψει με τα ΕΛΤΑ είναι ευδιάκριτη. Για να γίνει ακόμα πιο σαφής, απαντούμε με παλαιότερη επίσημη τοποθέτηση κ. Νίκου Παππά αναφορικά με το ρόλο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στα ΕΛΤΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 διακήρυττε με επίσημες δηλώσεις ότι τα ΕΛΤΑ δεν βρίσκονται στην εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά ότι το τελευταίο έχει αρμοδιότητα μόνο επί των νομοθετικών και κανονιστικών θεμάτων που αφορούν στον ταχυδρομικό τομέα. Αυτό δεν τους εμποδίζει, σήμερα, να “χρεώνουν” στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφάσεις του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία του οργανισμού, παραβιάζοντας κάθε θεσμική λογική και λειτουργία. Πέρα από το γεγονός ότι μια τέτοια κατηγορία δεν ευσταθεί νομικά, μήπως εν τέλει αντανακλά πρακτικές που ίσχυαν επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με οργανισμούς όπως τα ΕΛΤΑ;

Η στόχευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θεσμικά άτοπη αν δεν ήταν και απολύτως πολιτικά επιτηδευμένη, με σαφή προεκλογική στόχευση. Οι πρακτικές αυτές ανήκουν στο χθες – όπως και οι ταγοί τους.

Ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα οι απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί από τα ΕΛΤΑ και το Υπερταμείο.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα