ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσίαση του προγράμματος για την Εργασία από τον Αλέξη Τσίπρα – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσίαση του προγράμματος για την Εργασία από τον Αλέξη Τσίπρα – LIVE ΕΙΚΟΝΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τις εργασιακές σχέσεις παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας. Ποιοι συμμετέχουν στην εκδήλωση. Δείτε LIVE.

Τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Εργασία, παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα, Δευτέρα (28/06) στις 20:00.

«Ελλάδα+, Εργασία. Απέναντι στο νέο νόμο που ακυρώνει κατακτήσεις ενός αιώνα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρουσιάζει τις προγραμματικές θέσεις του για την Εργασία» έγραψε στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας για την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Χορέν Βοσκεριτσιάν, λέκτορας εργασιακών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου, Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Μαρία Καραμεσίνη, Καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άρης Καζάκος, ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ, Γρηγόρης Μισκεδάκης, δικηγόρος – εργατολόγος, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Δείτε LIVE:

Βασικοί άξονες του προγράμματος

Κεντρικός άξονας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί η δημιουργία ενός πλαισίου που θα παρέχει ασφάλεια στους εργαζόμενους και θα καταπολεμήσει την ανεργία δημιουργώντας θέσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες. Τέσσερις βασικοί άξονες περιγράφουν την προγραμματική πρόταση την οποία θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας:

– Αυξήσεις στους μισθούς

-Ισχυρό σύστημα συλλογικών συμβάσεων

-Αποτελεσματικός ελεγκτικός μηχανισμός

– Ενεργητικές πολιτικές καταπολέμησης της ανεργίας και στήριξης των ανέργων

Η Κουμουνδούρου επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ένα πλαίσιο συνολικά ανταγωνιστικό προς την πολιτική της ΝΔ, που όπως αναφέρει, μειώνει τους μισθούς με απλήρωτη εργασία, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας μέσα από απελευθέρωση των απολύσεων και αντικίνητρα στις προσλήψεις από αύξηση υπερωριών υφιστάμενων εργαζομένων και υποβαθμίζει την επιθεώρηση εργασίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα