ΣΥΡΙΖΑ προς Μητσοτάκη: Σταματήστε τα επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια με εκλογικό νόμο και ψήφο των ομογενών

Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της κατηγορεί το Μαξίμου ότι ετοιμάζει επικοινωνιακό σόου με τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και καλεί την κυβέρνηση να μην μετατρέψει την ομογένεια από πρεσβευτή της Ελλάδος στο εξωτερικό σε πρεσβευτή κομματικών συμφερόντων. Επιμένει ότι μόνη βάση συζήτησης για την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί το πόρισμα της "Επιτροπής Χαρίτση".

Παρέμβαση ενόψει των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιεί η Κουμουνδούρου, καταθέτοντας το πλαίσιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα του εκλογικού νόμου και της ψήφου των ομογενών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να επιδίδεται σε «επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια τόσο με τον εκλογικό νόμο όσο και με τη ψήφο των ομογενών» κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αυτό που την ενδιαφέρει είναι να μετατρέψει την ομογένεια «από πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό σε πρεσβευτή κομματικών συμφερόντων». Αλλά και « η ακύρωση της απλής αναλογικής που διασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφου και ταυτόχρονα η αλλοίωση του εκλογικού σώματος που θα κρίνει το καλπονοθευτικό μπόνους και άρα το ποιος θα κυβερνά».

«Η δημοκρατία μας και το ευαίσθητο θέμα της ψήφου των εκτός επικράτειας Ελλήνων πολιτών απαιτούν συγκεκριμένες προτάσεις, όπως αυτή της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συγκρότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το πόρισμα της οποίας θα υποστηρίξει μέχρι τέλους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, η οποία κάνει λόγο για «σόου» συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και προειδοποιεί: «Ως εκ τούτου δε πρόκειται να δώσουμε κανένα άλλοθι στον πολιτικό και θεσμικό τυχοδιωκτισμό του κου Μητσοτάκη, που θα φέρει ακέραια την ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγεί τη συζήτηση γύρω από το ώριμο αίτημα της ψήφου των ομογενών, ώστε αυτοί να εκλέγουν εκπροσώπους στην Ελληνική Βουλή, χωρίς να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης επιδίδονται σε επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια τόσο με τον εκλογικό νόμο όσο και με τη ψήφο των ομογενών.

Προφανώς, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να δώσει δικαιώματα στην ομογένεια αλλά να τη μετατρέψει από πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό σε πρεσβευτή κομματικών συμφερόντων.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ακύρωση της απλής αναλογικής που διασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφου και ταυτόχρονα η αλλοίωση του εκλογικού σώματος που θα κρίνει το καλπονοθευτικό μπόνους και άρα το ποιος θα κυβερνά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση, αλλά και τον κο Μητσοτάκη που ετοιμάζει επικοινωνιακό σόου με συναντήσεις πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, να σταματήσει να παίζει παιχνίδια με τους θεσμούς και την ομογένεια και να μην την εμπλέκει σε απαράδεκτους μικροκομματικούς υπολογισμούς, επιχειρώντας να την διχάσει. 

Η δημοκρατία μας και το ευαίσθητο θέμα της ψήφου των εκτός επικράτειας Ελλήνων πολιτών απαιτούν συγκεκριμένες προτάσεις, όπως αυτή της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συγκρότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το πόρισμα της οποίας θα υποστηρίξει μέχρι τέλους.

Ως εκ τούτου δε πρόκειται να δώσουμε κανένα άλλοθι στον πολιτικό και θεσμικό τυχοδιωκτισμό του κου Μητσοτάκη, που θα φέρει ακέραια την ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγεί τη συζήτηση γύρω από το ώριμο αίτημα της ψήφου των ομογενών, ώστε αυτοί να εκλέγουν εκπροσώπους στην Ελληνική Βουλή, χωρίς να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: "Το μόνο που κάνει ο Μητσοτάκης είναι να τοποθετεί κομματικά μέλη, συγγενείς και κολλητούς"

SHARE:

24Media Network