Τα δύο σημεία που στάθηκε ο πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ηγέτες

Τα δύο σημεία που στάθηκε ο πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ηγέτες
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Η τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες. Τι ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετείχε στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών (ξεκίνησε στις 18:00 και διήρκησε τρεις ώρες) υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και έδωσε έμφαση σε δυο σημεία, τα οποία κατά τον ίδιο είναι τα μείζονα στην παρούσα φάση.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπως το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προμήθεια υγειονομικού υλικού, το οποίο θα κατανεμηθεί στα κράτη μέλη, όπως αναπνευστήρες, γάντια και μάσκες.

Σε συνέχεια των αποφάσεων του τελευταίου Eurogroup, επεσήμανε ότι η Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για την τόνωση της οικονομίας και να υπάρξει ευελιξία στη μεταφορά πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία στην πραγματική οικονομία.

Η τηλεδιάσκεψη που ξεκίνησε στις 18.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντελ Λάιεν παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα