Τάγμα Αζοφ στην Βουλή: Δεν ήξερε, δεν άκουσε ο Κώστας Τασούλας

Τάγμα Αζοφ στην Βουλή: Δεν ήξερε, δεν άκουσε ο Κώστας Τασούλας
Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής INTIME NEWS

Πληροφορήθηκε 10 λεπτά πριν ότι θα υπάρξει βίντεο όπου μιλούν στρατιώτες από την Μαριούπολη δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής. Επικαλέστηκε προβλήματα στην μετάφραση και τεχνικά ζητήματα.

Να υποβαθμίσει σε… τεχνικό λάθος, αιφνιδιασμό και ασυνεννοησία των υπηρεσιών, την παρέμβαση μέλους του Τάγματος Αζόφ στην Βουλή κατά την ομιλία του Β. Ζελέσκσυ θέλησε με εξηγήσεις που έδωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Μάλιστα δήλωσε ότι δεν προτίθεται να βγάλει κάποια ανακοίνωση αποδοκιμασίας για τα όσα συνέβησαν.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε αναφορικά με το επίμαχο βίντεο πως «έμαθα 10 λεπτά πριν ότι θα μιλήσουν στρατιώτες και θα μας πουν τις κακουχίες που τραβάνε υπερασπιζόμενοι την Μαριούπολη». Σημείωσε επίσης ότι στις επαφές που έγιναν με την Ουκρανική πρεσβεία «είχαν την εντύπωση ότι θα ήταν βίντεο με σκηνές του πολέμου. Μου είπαν ότι θα είναι στρατιώτες. Ο επίσημος μεταφραστής της ουκρανικής πρεσβείας μου είπε ότι λένε αυτά που τραβάνε στη Μαριούπολη». Μάλιστα ανέφερε πως ο ίδιος δεν πρόσεξε την αναφορά στο Τάγμα Αζόφ. Όπως είπε για την παρέμβαση του στρατιωτικού από την Μαριούπολη «δεν άκουσα για το Αζόφ. Άκουσα για τον παππού του και ρώτησα μετά που έγινε αυτή η μάχη».

Παράλληλα όμως δικαιολόγησε έμμεσα την πράξη του Β.Ζελένσκυ λέγοντας πως «του δώσαμε αυτό το δικαίωμα (σ.σ να μιλήσει στην Βουλή). Το άσκησε όπως νομίζει και δεν θέλω να κριτικάρω πως». Τόνισε επίσης ότι δεν θα ανταποκριθεί στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να εκδόσει ανακοίνωση αποδοκιμασίας. Όπως είπε «δεν θα βγάλω ανακοίνωση, δεν θα συμβάλλω να ανατραπεί η μεγάλη εικόνα». Υποστήριξε ότι είναι «τεράστιο λάθος να θέλουμε να μειώσουμε τη μεγάλη εικόνα και να διευκολύνουμε την προπαγάνδα της Ρωσίας. Θέλουμε να αλλάξουμε τη μεγάλη εικόνα και να μετατρέψουμε την εικόνα ότι (σ.σ ο Β.Ζελένσκυ) μίλησε μέσα στη Βουλή για ελευθερία ή θάνατο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα