Τελικά χωρίς οργανωμένο εσωκομματικό διάλογο πάει στην κάλπη η ΝΔ

Τελικά χωρίς οργανωμένο εσωκομματικό διάλογο πάει στην κάλπη η ΝΔ

Οριστικό ναυάγιο στην (απρόθυμη) προσπάθεια οργάνωσης εθνικής συνδιάσκεψης λόγω χρόνου

Δεν κατάφεραν τελικά να συνεννοηθούν όσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρια.

Ο ένας πάντως κατηγορεί τον άλλον για αυτό το ναυαγιο, που ήταν ουσιαστικά αναμενόμενο και προαναγγελθέν, καθώς στην κορύφωση των προεκλογικων εκστρατειών των υποψηφίων και με προγραμματισμένες ομιλίες και περιοδείες, ήταν δύσκολο να βρεθεί ημέρα που να βόλευει και τους τέσσερις.

Χαρακτηριστικά ειναι όσα υποστήριξε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ της ΝΔ Θ. Αμπατζόγλου.  Υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εξαρχής είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο εθνικών συνδιασκέψεων, πρόταση που, σημείωσε, ότι με καθυστέρηση αποδέχτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας προτείνοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής την 18η Νοεμβρίου.

Ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε οτι για την 18η Νοεμβριου συμφώνησε ο κ. Μεϊμαράκης, όχι όμως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης λόγω του προεκλογικού τους προγράμματος.

"Αντιπροτείναμε την 17η Νοεμβρίου με την οποία διαφώνησε ο κ. Τζιτζικώστας για τους ίδιους λόγους. Όσον αφορά την 19η Νοεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η κεντρική μας εκδήλωση στο Λεκανοπέδιο. Συνεπώς δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς το χρόνο για να συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη", επισήμανε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ της ΝΔ.

SHARE:

24Media Network