Θεοχαρόπουλος: Τα εθνικά θέματα υπερβαίνουν την κομματική πειθαρχία

Θεοχαρόπουλος: Τα εθνικά θέματα υπερβαίνουν την κομματική πειθαρχία
O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος Eurokinissi

"Η σύνθετη ονομασία έναντι όλων με συνταγματική αναθεώρηση είναι η πάγια θέση της χώρας", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

“Τα εθνικά θέματα υπερβαίνουν την κομματική πειθαρχία” δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον  Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε τα εξής: “Ο εθνικολαϊκισμός τέμνει οριζόντια το πολιτικό σύστημα. Σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα υπάρχει ανερχόμενος εθνικισμός, γι αυτό έχουμε κόμματα τύπου Καμμένου και Βελόπουλου. Η σύνθετη ονομασία έναντι όλων με συνταγματική αναθεώρηση είναι η πάγια θέση της χώρας. Προβληματικά σημεία είναι αυτά που αφορούν την εθνότητα και τη γλώσσα, ειδικά μετά την προκλητική ρητορεία Ζάεφ. Παρακολουθούμε πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα. Θα πρέπει να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι εφόσον δεν έχει πραγματική πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) θα πρέπει να δεσμευτεί ότι μετά θα προκηρύξει εκλογές. Τα εθνικά θέματα υπερβαίνουν την κομματική πειθαρχία. Στη ΔΗΣΥ είμαστε δύο κόμματα, όταν έρθει η ώρα θα συνεδριάσει η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Τα εθνικά θέματα δεν αποτελούν θέματα ψήφου εμπιστοσύνης”, υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα