Θεοδωράκης: Δεν γοητευόμαστε από τον Πρωθυπουργό

Θεοδωράκης: Δεν γοητευόμαστε από τον Πρωθυπουργό
Guy Verhofstadt organize a press conference together with To Potami leader Stavros Theodorakis, EP Budget Committee President Jean Arthuis and MEP Miltos Kyrkos about the reforms in Greece in Brussels on May 25 2016. SOOC

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία πλαισίου συζήτησης και τη ΝΔ για "κρυφτούλι"

«Μπορούμε να φτάσουμε τόσο κοντά όσο να ακούσουμε τις προτάσεις του αλλά όχι τόσο κοντά όσο να συνεργαστούμε με μια τόσο κακή κυβέρνηση. Δεν γοητευόμαστε από τον Πρωθυπουργό απλά και μόνο επειδή θα συζητήσουμε για τον εκλογικό νόμο» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Παύλο Τσίμα ερωτώμενος για το ενδεχόμενο η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο να αποτελεί ένα επικοινωνιακό τρικ του κ. Τσίπρα ώστε να ξεφύγει από την πολιτική απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει.

Στη συνέχεια ο Επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με τον Πρωθυπουργό με θέμα την αλλαγή του εκλογικού νόμου λέγοντας αρχικά ότι είναι καχύποπτος καθώς δεν γνωρίζει τι προτείνει η Κυβέρνηση και τόνισε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στοιχειωδώς θα έπρεπε να είχαν παρουσιάσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η πρόταση τους για τον εκλογικό νόμο. Παράλληλα ανέφερε ότι αυτό ισχύει και για την αντιπολίτευση η οποία παίζει «κρυφτούλι» και στάθηκε στην πάγια τακτική της να μην στηρίζει την αλλαγή του εκλογικού νομού βλέποντας την εξουσία να έρχεται προς το μέρος της.

Μένει το 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, μειώνεται το μπόνους των 50 εδρών σε 15-25 έδρες, πρέπει να σπάσουν οι περιφέρειες και να αποσαφηνιστεί το αν θα υπάρχουν λίστες ή σταυρός

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του έθεσε το πλαίσιο όσων ζητάει το Ποτάμι στο νέο εκλογικό νόμο λέγοντας: «Μένει το 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, μειώνεται το μπόνους των 50 εδρών σε 15-25 έδρες, πρέπει να σπάσουν οι περιφέρειες και να αποσαφηνιστεί το αν θα υπάρχουν λίστες ή σταυρός όπως επίσης και το αν θα ψηφίζουν οι Έλληνες του Εξωτερικού και για πόσες έδρες», αναφέροντάς παράλληλα ότι το Ποτάμι προτείνει 5 έδρες να εκλέγονται από τους κατοίκους του εξωτερικού.

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ό,τι περίπου λέμε εμείς, ότι με αυτό το πρόγραμμα θα ζήσουμε και το ότι η αλλαγή του προγράμματος είναι έξω από την πραγματικότητα

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ζ.Κ. Γιουνκέρ στη χώρα μας είπε ότι: «O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ό,τι περίπου λέμε εμείς, ότι με αυτό το πρόγραμμα θα ζήσουμε και το ότι η αλλαγή του προγράμματος είναι έξω από την πραγματικότητα» καταρρίπτοντας τις οποίες υποσχέσεις της αντιπολίτευσης για αλλαγές στα συμφωνηθέντα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η μεγάλη μάχη πρέπει να δοθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής και ότι πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένα αίσθημα δικαίου στην κοινωνία ότι δεν πληρώνουν μόνο τα κορόιδα. Τόνισε δε ότι: «Οι λύσεις δεν είναι πάντα οι φόροι, μπορούμε να κόψουμε δαπάνες για να μειωθούν οι φόροι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ συσσωρεύει χρήμα για να το μοιράσει σε πολιτικό προσωπικό, δημιουργώντας νέες γραμματείες στα Υπουργεία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα