Θεοδωράκης: Εναλλακτικές λύσεις με κεντρώα προοδευτική κατεύθυνση

Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με αυτή την κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε εάν διαμορφώσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση αλλαγής για την κοινωνία", δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού

«Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με αυτή την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας έχει διαψεύσει τις ελπίδες όλου του κόσμου, όχι μόνο των ανθρώπων που δεν τον ψήφισαν, και αυτό είναι το σημαντικό. Υπάρχει συνεχόμενη διαμαρτυρία του κόσμου γιατί τίποτα δεν πάει καλά -πέρα από τα παιδιά στην Κουμουνδούρου που περνάνε μια χαρά. Όλοι οι υπόλοιποι περνάνε άσχημα» είπε αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το κάλεσμα συνεργασίας του Αρχηγού της ΝΔ κ. Μητσοτάκη η απάντηση του ήταν: «Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις με προοδευτική κεντρώα κατεύθυνση. Όχι συντηρητικές δεξιές λύσεις αλλά λύσεις κεντρώες, λύσεις λογικής, λύσεις προοδευτικές. Οι λύσεις των άκρων δεν έχουν βοηθήσει τη χώρα». Στη συνέχεια ανέφερε: «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε εάν μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση αλλαγής για την κοινωνία».

O επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε παράλληλα στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ λέγοντας: «Η κυβέρνηση λέει ότι δεν είναι τίποτα να πας από το 23% στο 24% στο ΦΠΑ. Θυμάστε τον Πύρρο Δήμα; Σήκωνε κάποια συγκεκριμένα κιλά. Ένας αρσιβαρίστας σήμερα σηκώνει 300 κιλά. Μπορεί να σηκώσει 301 κιλά; Δεν μπορεί να σηκώσει ένα κιλό παραπάνω, όπως δεν μπορεί να σηκώσει 1% παραπάνω στον ΦΠΑ η ελληνική κοινωνία».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών τόνισε: «Ποιον απειλεί ο κ. Τσίπρας; Απειλεί τον ελληνικό λαό; Γιατί εγώ έτσι το εκλαμβάνω. Λέει πρέπει να πάρω δύσκολα μετρά οπότε να μου πουν οι βουλευτές μου ότι θα τα ψηφίσουν γιατί αλλιώς μπορεί να πάμε σε εκλογές και να χάσουν τις έδρες τους. Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές πριν γίνει η αξιολόγηση. Με κανέναν τρόπο. Τα 5,7 δις. € που είναι να πάρουμε μας είναι απαραίτητα, άρα δεν μπορεί να παίξει κανείς, με αυτή τη συμφωνία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε και για την εκστρατεία του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και όμως υπάρχει άλλη λύση!» υπογραμμίζοντας ότι: «Η μόνη λύση είναι να κόψουμε τις σπατάλες» και προσέθεσε: «Είναι πολύ πιο εύκολο πάντα να προσθέτεις ένα φόρο, παρά να κόβεις μια σπατάλη. Γιατί κόβοντας μια σπατάλη δυσαρεστείς κάποιον. Δυσαρεστείς κάποια δικά σου παιδιά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σταύρος Θεοδωράκης, Ποτάμι
SHARE:

24Media Network