Θεοδωράκης: Ο Δρίτσας τώρα θα κατηγορεί τους Κινεζοτσολιάδες

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  "Για την κύρωση της από 24 Ιουνίου 2016 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 13ης Φεβρουαρίου 2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ και άλλες διατάξεις", στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016//  Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΟΤΑΜΙ  .
(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής "Για την κύρωση της από 24 Ιουνίου 2016 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 13ης Φεβρουαρίου 2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ και άλλες διατάξεις", στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016// Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΟΤΑΜΙ . (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

“Οι μπαγαποντιές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διώχνουν τους επενδυτές”, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού στη Βουλή για τη συμφωνία με την Cosco. Υπονόησε ότι το όλο θέμα ήταν στημένο για να υποστηρίζει η κυβέρνηση στους ψηφοφόρους της ότι το πάλεψε

«Πριν από μερικές μέρες ο κ.Τσίπρας με τυμπανοκρουσίες μας παρουσίασε το όραμά του για την ανάπτυξη και σήμερα πριν τελειώσει ο μήνας οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύουν και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας της κυβέρνησής τους, απέναντι στους πιθανούς ξένους επενδυτές» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή αναφερόμενος στις παλινωδίες της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη συμφωνία με την Cosco.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει ποιος είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι γελούν και αγανακτούν όσοι σκέφτονται να επενδύσουν στην χώρα μας με όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες λέγοντας: «Το μεν Μαξίμου, αφήνει να εννοηθεί, ότι φταίει ο υπουργός. Ο δε Δρίτσας απαντά με κάποιο τρόπο ότι το νομοσχέδιο το επεξεργάσθηκε η γραμματεία της κυβέρνησης. Εδώ θα πρέπει να δοθεί απάντηση, είναι το υπουργείο ή είναι το Μαξίμου;»

Στη συνέχεια μιλώντας για το ρόλο που διαδραμάτισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας είπε: «Νομίζω ότι ο κ. Δρίτσας πίσω από το θλιμμένο του ύφος, πρέπει να χαίρεται. Θα μπορεί να λέει στους ψηφοφόρους του στον Πειραιά ότι «εγώ προσπάθησα μέχρι τέλους κι αν δεν υπήρχαν εκείνοι οι Κινεζοτσολιάδες της αντιπολίτευσης θα τους είχα εξαπατήσει τους Κινέζους»», ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας ακολούθησε το παράδειγμα του κ. Τσίπρα και τα όσα δίδαξε πριν από έναν χρόνο, όταν μετέτρεψε το «όχι» σε «ναι». «Ανατολίτικες κουτοπονηριές σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται μόνο σοβαρότητα» είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας τη φράση του.

Σχολιάζοντας την άτακτη υποχώρηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην υπόθεση Cosco, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι ένα κυρίαρχο κράτος πρέπει να διαπραγματεύεται σκληρά για να κερδίζουν περισσότερα οι πολίτες του και όταν συμφωνεί πρέπει να τηρεί τα συμφωνηθέντα αλλιώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι ένα κράτος – παρωδία και με ένα κράτος – παρωδία κανένας δεν θέλει να έχει σχέσεις».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού στάθηκε και στο θέμα λειτουργίας του Κοινοβουλίου καθώς από τους 66 νόμους που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο μέσος χρόνος από τη στιγμή που μπαίνει στην ολομέλεια ένα νομοσχέδιο μέχρι να ψηφισθεί είναι 14 ώρες λέγοντας: «Συνεχίζει να είναι το Κοινοβούλιο ένα γραφείο έγκρισης κυβερνητικών αποφάσεων στα πρότυπα και των παλιότερων κυβερνήσεων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σταύρος Θεοδωράκης, Βουλή
SHARE:

24Media Network