Θεοδωράκης για Συμφωνία Πρεσπών: Αν δεν ψηφιστεί δεν θα πέσει ο Τσίπρας, αλλά ο Ζάεφ

Θεοδωράκης για Συμφωνία Πρεσπών: Αν δεν ψηφιστεί δεν θα πέσει ο Τσίπρας, αλλά ο Ζάεφ
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο πρόεδρος του Ποταμιού επέκρινε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι πολιτεύεται, όπως ο Αλέξης Τσίπρας πριν το 2015 - Από σεβασμό θα απαντήσει από βδομάδα στο ερώτημα "ποιος σκότωσε την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού;"

«Η χώρα θα απομονωθεί διεθνώς αν η Συμφωνία απορριφθεί, αν δεν ψηφιστεί δεν θα πέσει ο Τσίπρας, αλλά ο Ζάεφ» τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, ο Στ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε με αυστηρότητα στους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι πολιτεύεται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο πολιτευόταν ο Αλέξης Τσίπρας πριν το 2015. Ο Στ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι από σεβασμό δεν θα απαντήσει τώρα στο «ποίος σκότωσε την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού», αλλά από βδομάδα.

Ο Στ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών «παύει η μονοπώληση του ονόματος «Μακεδονία» από τους γείτονες» κι η Ελλάδα «επιβάλλει στους γείτονές μας την σύνθετη ονομασία». Ο Στ. Θεοδωράκης προκάλεσε τον οποιονδήποτε να βρει έναν διεθνή αναλυτή που να λέει ότι η Ελλάδα χάνει με την Συμφωνία, ενώ προέτρεψε σε προβληματισμό γιατί όλοι οι σύμμαχοι της χώρας στηρίζουν την Συμφωνία.

Δεν θα υπάρξει άλλη βελτιωμένη συμφωνία, κύριοι της ΝΔ

Ο Στ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε «ποία θα ήταν η τύχη αυτής της Συμφωνίας αν την παραπέμπαμε στην επόμενη Βουλή και σε κυβέρνηση ΝΔ;» υπογραμμίζοντας ότι η επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας θα έχει την ίδια τύχη με την επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων από τον Αλ. Τσίπρα. «Δεν θα υπάρξει άλλη βελτιωμένη συμφωνία, κύριοι της ΝΔ, γιατί αυτές οι εξαλλοσύνες;» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στ. Θεοδωράκης κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «φτάσατε στο σημείο να καταγγέλλετε τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να προστατεύσουν τις εισόδους της Βουλής από επιθέσεις φασιστικών ομάδων» και σχολιάζοντας δηκτικά «πόσο πιο ΣΥΡΙΖΑ;»

Προσβλητική η στάση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ για τους προοδευτικούς

Ο Στ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε την στάση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ «προσβλητική» για τους προοδευτικούς κι εκσυγχρονιστές, σχολίασε όμως θετικά ότι δεκάδες στελέχη «δεν συμμετέχουν στο σιωπητήριο που έχει επιβάλλει η κ. Γεννηματά». Ο Στ. Θεοδωράκης επισήμανε ακόμα ότι «θα θέλαμε ξεκάθαρη στάση από τον Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη». Ο Στ. Θεοδωράκης απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και παρατήρησε ότι «συνυπήρξατε με τους ακραίους εθνικιστές, σήμερα παριστάνεται τους αμόλυντους προοδευτικούς, αλλά δεν είστε».

Το Ποτάμι δεν θα χάσει τον προσανατολισμό του

Ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «δεν έχουμε σχέση ούτε με τους παλαιοημερολογίτες της Αριστεράς, ούτε με τους παλαιοημερολογίτες της Δεξιάς» παρατηρώντας ότι «πολλοί μας σφίγγουν το χέρι» για την στάση που κρατά το Ποτάμι. Ο Στ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «το Ποτάμι δεν θα χάσει τον προσανατολισμό του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα