Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δε θα γίνει συμπλήρωμα στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Open meeting of the Dialogue Committee of the River Party (To Potami), with subject "The rupture in need country - Movement in need of the place: Time Change", in Athens, on 23 June, 2015 /     :        : , , 23 , 2015
Open meeting of the Dialogue Committee of the River Party (To Potami), with subject "The rupture in need country - Movement in need of the place: Time Change", in Athens, on 23 June, 2015 / : : , , 23 , 2015 NIKOS LIBERTAS/SOOC

Αρνητική απάντηση στη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία όπως έχει γράψει το news247, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα προσβλέπει να... πάρει το Ποτάμι. “ Δεν θα γίνουμε ένα λενινιστικό κόμμα” δήλωσε εν όψει συνεδρίου

“Το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί. Δεν θα γίνει πάντως συμπλήρωμα στην ΝΔ – το ΠΑΣΟΚ – τον ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης κατά την κοινή συνεδρίαση της νυν και πρώην ΚΟ, της συντονιστικής επιτροπής, της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού και της συντονιστικής της επιτροπής διαλόγου στη Βουλή, η οποία ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι και συνεχίζεται.

Ο κ.Θεοδωράκης απάντησε έτσι στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως έχει γράψει το news247, απευθύνει πρόσκληση προς το Ποτάμι για μία ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του φιλελεύθερου και κεντροαριστερού χώρου.

“Παρακαλούνται όσοι πρεσβεύουν συγκολλήσεις, παζάρια, εκπτώσεις και ομαδικές φωτογραφίες με ότι αυτοπροσδιορίζεται κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, να επιλέξουν μια ακτή και να βγουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεργασθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβιβαστούμε. Αλλά θα παραμείνουμε Ποτάμι”, συνέχισε μάλιστα σε αιχμηρό ύφος ο πρόεδρος του Ποταμιού, ο οποίος είχε απορρίψει και την πρόταση της προηγούμενης ηγεσίας της ΝΔ, του Αντώνη Σαμαρά, για τη δημιουργία ενός ενιαίου “φιλοευρωπαϊκού μετώπου”.

Παραδέχθηκε πάντως ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μία μεγάλη ήττα για το Ποτάμι, δεν το έθεσε όμως με αριθμητικούς όρους, αλλά σε ένα ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο.

“Ήττα δεν είναι το 4%. Για κάποιους άλλους μάλιστα θα ήταν και επιτυχία. Ήττα ήταν που δεν κυριαρχήσαμε στον χώρο που θέλαμε να κυριαρχήσουμε. Ήττα είναι που δεν μας επέλεξαν οι άνεργοι. Που απείχαν οι νέοι μας. Ήττα είναι που δεν ενθουσιάσαμε πραγματικά τον κόσμο της εργασίας. Ήττα είναι που δεν μας ψήφισαν καθόλου οι αγρότες και δεν μας άκουσε η περιφέρεια. Ήττα είναι που κάποιοι «παλιοί» έφυγαν και πήγαν -προσωρινά έστω- στην ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι ήττα που έχουμε ξανά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στη Βουλή ενισχύθηκαν συντηρητικές και ακραίες φωνές. Και όλα αυτά θα ήταν ήττα ακόμη κι αν παίρναμε 6%”, είπε συγκεκριμένα ο κ.Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επερχόμενο συνέδριο του Ποταμιού λέγοντας “δεν με ενδιαφέρει ένα συνέδριο όπως των άλλων κομμάτων. Δεν θα γίνουμε ένα λενινιστικό κόμμα με μια Κεντρική Επιτροπή που θα επιβεβαιώνει τις εισηγήσεις του Προέδρου και τα μέλη της θα περιμένουν να γίνουμε κυβέρνηση για να αναλάβουν κυβερνητικούς ρόλους. Θέλουμε ένα Κίνημα που θα παράγει λύσεις και θα προωθεί συνεχώς το καινούργιο”.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης
SHARE:

24Media Network