Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν έχει λίστες με δικούς του δημάρχους

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν έχει λίστες με δικούς του δημάρχους
Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη και Κώστα Μπακογιάννη σε εκδήλωση του Ποταμιού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Twitter

Εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση διοργάνωσε το Ποτάμι στο κέντρο της Αθήνας. Παρών στην εκδήλωση και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθος πολιτών βρέθηκαν στην Τεχνόπολη στο Γκάζι με πρωτοβουλία του Ποταμιού. Το κόμμα με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη προσκάλεσε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν όψει των επερχόμενων εκλογών, καθώς στο Ποτάμι δεν σκοπεύουν να καταρτίσουν λίστα με υποψηφίους που θα στηρίζονται από το κόμμα. 

Οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να διερευνήσουν «πώς μπορούν οι τεχνολογικές εφαρμογές και τα ανοιχτά δεδομένα να βελτιώσουν την ζωή στην πόλη μας”, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Θέλω την πόλη μου στο κινητό μου» που διοργανώνεται από την Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού.

Ο Θεοδωράκης υπέρ των ακομμάτιστων Δημάρχων

«Ελπίζω η πολιτική πόλωση που κυριαρχεί να μη μας αναγκάσει να κάνουμε βήματα πίσω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κάθε μέρα, ακούμε για λίστες κομμάτων για τους Δήμους και τις Περιφέρειες» σχολίασε προσερχόμενος ο επικεγαλής του Ποταμιού. 

Εμείς πιστεύουμε στους ικανούς ακομμάτιστους Δημάρχους που δεν θα υπακούν σε μικροκομματικές σκοπιμότητες

«Εμείς πιστεύουμε στους ικανούς ακομμάτιστους Δημάρχους που δεν θα υπακούν σε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Θέλουμε έξυπνες πόλεις για το συμφέρον των πολιτών, για την απλούστευση της ζωής των πολιτών» πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Ο Μπακογιάννης και στο σχέδιο Χ του Λονδίνου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ξεκίνησε την ομιλία του, αναφέροντας μικρές, πικρές, ψηφιακές ιστορίες από την εμπειρία του για να δείξει τις δυσκολίες της ψηφιοποίησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν παραδείγματα όπως αυτό του Λονδίνου που έβγαλε το σχέδιο Χ για την 4η βιομηχανική επανάσταση. Έναν οδικό χάρτη για το πώς μπορεί να δώσει αξία και νόημα στην καθημερινότητα των πολιτών η τεχνολογία. Οφείλουμε να μάθουμε απ’ αυτές τις καλές πρακτικές».

Πρόσθεσε πως πρέπει «να προσαρμοστούμε στα θέλω των πολιτών και όχι στα θέλω τα δικά μας. Αυτά έχουν σημασία. Όλα τα υπόλοιπα απλώς μεγαλώνουν τη γραφειοκρατία» και πρόσθεσε με νόημα πως οι πολίτες θέλουν να ξέρουν πού πήγαν τα λεφτά του, ή πότε θα πληρωθεί από την Περιφέρεια.

Αν ο πολίτης δεν αισθάνεται βελτίωση στην καθημερινότητά του εμείς έχουμε χάσει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το μεγάλο μας στοίχημα είναι η αξιοποίηση της συλλογικής μας ευφυίας. Και κατέληξε λέγοντας: «Εμείς οι αυτοδιοικητικοί έχουμε μια βασική δουλειά: την διευκόλυνση της καθημερινότητας. Αν ο πολίτης δεν αισθάνεται βελτίωση στην καθημερινότητά του εμείς έχουμε χάσει. Αν δεν τα καταφέρνουμε τότε ‘’ο βασιλιάς είναι γυμνός’’».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα