Θεοδωρικάκος: Εθνικές εκλογές τον Μάιο θα αναγκαστεί να κάνει ο κ. Τσίπρας

Θεοδωρικάκος: Εθνικές εκλογές τον Μάιο θα αναγκαστεί να κάνει ο κ. Τσίπρας

"Δεν είναι αξιόπιστη η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήθελε θα μπορούσε να είχε συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι από την αρχή" ισχυρίστηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συζητώντας με τον Βασίλη Σκουρή σε πάνελ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας με τον Βασίλη Σκουρή στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, είπε πως η Νέα Δημοκρατία έχει εμπλουτίσει την ταυτότητά της πραγματοποιώντας ένα πείραμα. «Με το πρόταγμα ελευθερία, αλληλεγγύη, πατριωτισμός, οικοδομούμε μια πατριωτική φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική λαϊκή ταυτότητα και θα συσπειρώσουμε τους ψηφοφόρους που έχουν ψηφίσει από άκρα δεξιά μέχρι την δημοκρατική Αριστερά», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως για τη Νέα Δημοκρατία, το διακύβευμα των εκλογών θα είναι η οικονομία και η ασφάλεια.

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν νίκη του λαϊκισμού, όχι της Αριστεράς. Στήθηκαν τρία δίπολα, το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, παλιό-νέο, καθαρό-διεφθαρμένο. Αποδείχθηκε ότι αυτά δεν ισχύουν και γι αυτό δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει ξανά εκλογική αναμέτρηση» σημείωσε ο κύριος Θεοδωρικάκος, ενώ ερωτώμενος από τον Βασίλη Σκουρή για τον χρόνο των εκλογών, είπε πως «Μόνο όποιος είναι στο μυαλό του Τσίπρα μπορεί να ξέρει πότε θα γίνουν. Αν θέλει να επιβιώσει πολιτικά έχει ευκαιρία να κάνει εκλογές τον Μάιο. Θα είναι τέτοιο το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, που θα θέσει σε αμφισβήτηση την ισχύ του στον χώρο της κεντροαριστεράς».

Μάλιστα, ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ εκτίμησε πως στις περιφερειακές κάλπες δεν θα εκλεγεί κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και θα έτσι θα χαθεί η πρωτοκαθεδρία του στον χώρο εκτός Νέας Δημοκρατίας. «Δεν είναι αξιόπιστη η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήθελε θα μπορούσε να είχε συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι από την αρχή. Προτίμησε έναν ακροδεξιό σύμμαχο και έχει επιλέξει τον μαδουρισμό, τον κρατικισμό, το κομματικό και το πελατειακό κράτος, αυτό που έφερε τη χώρα στην κρίση».

Τέλος, αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, είπε πως οι εκλογές στα χρόνια της κρίσης είναι εκλογές διακυβευμάτων και διλημμάτων και όχι ταυτοτήτων. «Έγιναν ξαφνικά οι Έλληνες αριστεροί το 2015; Όχι. Άρα τα αποτελέσματα διαμορφώνονται κοντά στον χρόνο των εκλογών και το κρίσιμο είναι ποιος θα επιβάλλει το διακύβευμα και θα συντάξει μαζί του τον κόσμο». Εκτίμησε δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει την πιο μαύρη και κίτρινη εκλογική μάχη, καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει τις πολιτικές του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα