Θύελλα στη Βουλή: Για καταχραστές συνεργάτες του Άκη στην κυβέρνηση μίλησε ο Θεοδωράκης

Θύελλα στη Βουλή: Για καταχραστές συνεργάτες του Άκη στην κυβέρνηση μίλησε ο Θεοδωράκης
Συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργέιου Εξωατρικών στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Συκοφαντία κατήγγειλε ο Τσίπρας. Πυρ ομαδόν κατα Θεοδωράκη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Διακόπηκε για λίγο η συνεδρίαση.

Άνω-κάτω έκανε τη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την offshore η καταγγελία του Σταύρου Θεοδωράκη ότι κάποιοι συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα βρίσκονται στην κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού προκάλεσε την άμεση αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που σηκώθηκαν όρθιοι που στράφηκαν προς το μέρος του και άρχισαν να του ζητούν να αποκαλύψει ονόματα ή αλλιώς θα θεωρηθεί συκοφάντης. Η ένταση ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη που η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου διέκοψε για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

Όταν ξεκίνησε και πάλι η συζήτηση ο κ. Θεοδωράκης ανασκεύασε τον ισχυρισμό του περί καταχραστών λέγοντας ότι «συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στη φυλακή, είναι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση». Τις αναφορές του κ. Θεοδωράκη στηλίτευσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος του καταλόγισε συκοφαντία. «Ο κ. Θεοδωράκης αντί να παραδεχτεί ότι έκανε ένα λάθος εν τη ρύμη του λόγου του ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη συκοφαντία με τον χειρότερο τρόπο. «Απλά λυπάμαι για εσάς κύριε Θεοδωράκη…» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

“Ορντινάτσα του Παπαντωνίου” αποκάλεσε το Θεοδωράκη ο Καμμένος

Στον επικεφαλής του Ποταμιου΄απάντησε και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας πως “όταν δίναμε μάχη για τα υποβρύχια και τους TORM1, ο κ.Θεοδωράκης ήταν ορντινάτσα του Παπαντωνίου”. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε και στην (απούσα) ΝΔ, λέγοντας “αυτοί που υπερασπίζονται τις εταιρείες off shore να μην αποχωρούν από την αίθουσα, να μείνουν εδώ και να κριθούν από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του 2019”.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ ότι «πέρασε διατάξεις που αθώωναν για τα υποβρύχια».

«Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να ξεχωρίσει από το καθεστώς Σαμαρά-Βενιζέλου, θα έπρεπε να σταματήσει την υπεράσπιση Παπασταύρου» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Ο λαός ξέρει ποιοι έχουν την ταμπέλα της SIEMENS, αντί να παίζουν με την εθνική Ελλάδος»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα