Τη Μάγδα Φύσσα προτείνει ο Γιάνης Βαρουφάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τη Μάγδα Φύσσα προτείνει ο Γιάνης Βαρουφάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΜΕΡΑ25 για την πρόταση της νέας υποψήφιας για την θέση του ΠτΔ. Eurokinissi

Τη μητέρα του δολοφονημένου από χέρι χρυσαυγίτη Παύλου Φύσσα, Μάγδα, πρότεινε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, πρότεινε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης να αναλάβει τον ρόλο της Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μέρα 25

Κλείνουμε δεκαετία από την χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού.

Η δεκαετία τελειώνει, η κρίση όμως συνεχίζεται για τους πολλούς. Η διχόνοια, η μισαλλοδοξία κι ο αυταρχισμός εξακολουθούν να γιγαντώνονται.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία – μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό.

Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.

Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα