Τηλεφωνική επικοινωνία του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα με τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Τηλεφωνική επικοινωνία του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα με τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Επικοινωνία με τον συμπρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP είχε ο Πάνος Ρήγας, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για το τραγικό γεγονός της βομβιστικής επίθεσης στην Τουρκία

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, επικοινώνησε τη Δευτέρα με τον συμπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, για να εκφράσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο από τρομοκρατική ενέργεια στην Άγκυρα δεκάδων αθώων πολιτών, μεταξύ των οποίων και μέλη του HDP, που διαδήλωναν για την ειρήνη.

Ο Πάνος Ρήγας μετέφερε τα αισθήματα αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα   που δίνεται στην Τουρκία για ειρήνη και δημοκρατία και εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος στην επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κουρδικό. Πρόκειται εξάλλου για ζήτημα που έθεσε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Τέλος, ο Πάνος Ρήγας ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή τύχη στις ερχόμενες εκλογές.

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς απάντησε πως η βομβιστική επίθεση στρεφόταν ενάντια σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για ειρήνη και δημοκρατία στην Τουρκία. Η ενότητα των αγωνιστών και η αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εγγύηση πως όσες επιθέσεις και να γίνουν δεν θα κάμψουν τη θέληση των πολιτών για ειρήνη. Ευχαρίστησε τέλος εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων και των μελών του HDP, το ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπαράστασή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network