Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Κόντε για Ευρωζώνη και προσφυγικό

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Κόντε για Ευρωζώνη και προσφυγικό
O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, τη διμερή συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας και την προσφυγική κρίση, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επικείμενης Συνόδου της Κυριακής, καθώς και για την επόμενη Σύνοδο των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου.

Επιπλέον, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τη διμερή οικονομική συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ατυπη συνάντηση εργασίας για το μεταναστευτικό καλεί ο Πρόεδρος της Κομισιόν για την Κυριακή. Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή δήλωσε ότι στην συνεδρίαση θα συμμετάσχουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα, ενώ άλλη διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η Γαλλία θα βρίσκεται επίσης στην άτυπη μίνι σύνοδο κορυφής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιχειρεί να φτιάξει ένα μίνι “συνασπισμό” χωρών που… σκέφτονται ευρωπαϊκά και είναι διατεθειμένες να χρηματοδοτήσουν τις ευρωπαϊκές λύσεις πριν από την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής. Σε μια χρονική στιγμή που η ΕΕ καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις υπαρξιακού τύπου, το μεταναστευτικό εξακολουθεί να διχάζει την Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα