Αντιδράσεις για την επίθεση Γεροβασίλη κατά ΣτΕ

Αντιδράσεις για την επίθεση Γεροβασίλη κατά ΣτΕ

Σκληρή επίθεση κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. Τι δήλωσε (Vid)

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ για το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κα Γεροβασίλη επιβεβαιώνοντας της πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέο νόμο στη Βουλή, εξαπέλυσε επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

"Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου. Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο: έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία", είπε η κα Γεροβασίλη και πρόσθεσε:

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται. Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής. Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί. Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης: στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.

Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς. Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.

Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο. Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή. Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν."

Τι συνεπάγεται αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία που θα κατατεθεί πιθανότατα τη Δευτέρα; Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: "Μέχρι να υπάρξει αδειοδότηση απότο ΕΣΡ, όποιος θέλει να εκπέμπει θα πρέπει να πάρει βεβαίωση προσωρινής άδειας. Για να την πάρει θα πρέπει να πληρώσει και να τηρήσει τις νομιμες προϋποθέσεις για απασχόληση υποδομές και πρόγραμμα". Το ποσόν που θα κληθούν να πληρώσουν οι καναλάρχες θα αποσαφηνιστεί από τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες
SHARE:

24Media Network