Την αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ σε ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη πρότεινε ο Λοβέρδος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ.(MotionTeam-ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ.(MotionTeam-ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ) MOTIONTEAM

Την αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ σε ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη πρότεινε ο υποψήφιος για την ηγεσία Ανδρέας Λοβέρδος. Νέο συνέδριο την άνοιξη του 2016 για τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο υποψήφιος για την ηγεσία Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι καθοριστικό για την αναγέννηση της παράταξης, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θα διεκδικήσει τη θέση του νέου προέδρου του κόμματος.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα μπορεί να πορευτεί αυξάνοντας τις δυνάμεις του στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, είπε και σημείωσε πως «ήρθαμε εδώ όχι για να σκάψουμε χαρακώματα, αλλά να πάρουμε απόφαση για την τύχη της παράταξης», κατά την ομιλία του στο 10ο συνέδριο.

Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο τον χαρακτήρισε ως τον «σημαντικότερο Έλληνα πολιτικό» και πρόσθεσε πως γι αυτόν δεν έκλεισε η πολιτική ζωή και ο δρόμος είναι ανοιχτός μπροστά του.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε αυτοκριτική και παράλληλα σημείωσε ότι δεν έχει λείψει από καμιά μάχη του ΠΑΣΟΚ.

Τάχθηκε κατά της αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η δημοκρατική παράταξη είναι η προοπτική του και συμφώνησε με την εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση, όπως και με την εκλογή του γραμματέα της Κ.Ε. από το συνέδριο.

Πρότεινε επισήμως να αλλάξει το όνομα του ΠΑΣΟΚ και να γίνει ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη και το ενιαίο συνέδριο του κόμματος της κεντροαριστεράς να γίνει μέσα στο 2015, ενώ δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει την άλωση της παράταξης.

Νέο συνέδριο την άνοιξη του 2016 για τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο υποψήφιος για την ηγεσία Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

«Ή θα καταφέρουμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να μετασχηματιστούμε ή δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης», είπε για το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του κόμματος.

«Δεν είμαστε δύναμη καιροσκόπων, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με τόλμη και να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη», τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, κατά την ομιλία του στο 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και πρότεινε να συναντηθούν με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Ασκησε αυστηρή κριτική στα κακώς κείμενα του ΠΑΣΟΚ και σε συμπεριφορές στελεχών. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στη μεταρρύθμιση Γιαννίτση στο Ασφαλιστικό, λέγοντας πως εάν είχε περάσει δεν θα φτάναμε σήμερα εδώ.

Μίλησε για ευθύνες όσων πλούτισαν στο όνομα του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι η νέα γενιά του κόμματος, στην οποία ανήκει και ο ίδιος, σήκωσε μια ευθύνη που δεν της αναλογούσε.

Με αφορμή τα στοιχεία για την οικονομική χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ, που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης δήλωσε πως «δεν αναλαμβάνουμε αμαρτίες του παρελθόντος» και ζήτησε η νέα ηγεσία να καταθέσει όλα τα στοιχεία και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. «Εμείς ζούμε για την παράταξη και όχι από την παράταξη», σημείωσε.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι τον χρειάζονται δίπλα τους στη νέα προσπάθεια γιατί αναγνωρίζουν τη συμβολή και την αγωνία του για την παράταξη και τη χώρα.

Ζήτησε εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το καταστατικό από τη βάση και με πιστοποιημένο μητρώο και να αποφασιστεί η πραγματοποίηση νέου συνεδρίου την άνοιξη του 2016 για τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Διάλογο με όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς πρότεινε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Νϊκος Ανδρουλάκης

Το ΠΑΣΟΚ «εξαερώθηκε» και δεν κινδυνεύει να διαλυθεί γιατί έχει ήδη διαλυθεί, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πρότεινε να αρχίσει άμεσα διάλογος με όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, από το βήμα του 10ου συνεδρίου του κόμματος.

Επισήμανε ότι η κεντροαριστερά δεν μπορεί να γίνει με «ανακάτεμα της τράπουλας», ούτε με συμφωνίες κορυφής και απηύθυνε πρόσκληση σε μέλη της ΔΗΜΑΡ, παλιά μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι «σύμβολα του οπορτουνισμού» και από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μόνον όσους το ακολούθησαν για συναισθηματικούς λόγους, από αγάπη στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε παραδίδουν μαθήματα μεταρρυθμίσεων ενώ οι ίδιοι έχουν εμποδίσει μεταρρυθμίσεις, σαν αυτή του Γιαννίτση στο Ασφαλιστικό. Καταφέρθηκε, επίσης, εναντίον στελεχών που συνεργάστηκαν με τη Ν.Δ. και φόρτωσαν στις πλάτες της γενιάς του 70 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος.

«Κάποιοι περίμεναν το κύκνειο άσμα του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του», επισήμανε και γι αυτό είπε πως το 10 συνέδριο δεν πρέπει να κάνει τον τελευταίο απολογισμό και να κλείσει τα βιβλία.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόνισε πως έδειξε σε πέντε μήνες όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης και μίλησε για «στρατηγική συμφωνία» Αλέξη Τσίπρα-Κώστα Καραμανλή, η οποία «σφραγίστηκε» με την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Για τον κ. Τσίπρα είπε ότι έγινε «ψυχοπαίδι της κ. Μέρκελ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλος
SHARE:

24Media Network