Στη Χαλκίδα ο Τσίπρας – “Εβδομάδα κλιματικής αλλαγής” για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη Χαλκίδα ο Τσίπρας – “Εβδομάδα κλιματικής αλλαγής” για τον ΣΥΡΙΖΑ
Μεγάλη σημασία στα περιβαλλοντικά ζητήματα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο Eurokinissi

Συνεχίζει τις περιοδείες του στην περιφέρεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημερινός σταθμός η Χαλκίδα.

Προγραμματικές θέσεις για την κλιματική αλλαγή αλλά και συνέχιση των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα που βαθαίνουν την σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, είναι τα δύο στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν την δράση της αξιωματικής αντιπολίτευσης την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σήμερα στην Χαλκίδα ενώ την Πέμπτη θα αναλύσει σε ειδική εκδήλωση τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον.

Κομβικό ζήτημα η κλιματική αλλαγή

Η παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την κλιματική αλλαγή αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο ίδιο μοτίβο με αυτό που ακολουθήθηκε και για άλλες θεματικές ενότητες όπως οι θέσεις για την υγεία και οι προτάσεις για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης. Τους βασικούς άξονες των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραθέσει ο πρόεδρος του κόμματος ενώ θα ακολουθήσει διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με κοινωνικούς φορείς σχετικούς με το αντικείμενο.

Συντηρητική η Ευρώπη στα περιβαλλοντικά ζητήματα σημειώνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος Eurokinissi

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μεγάλη βαρύτητα στο συγκεκριμένο ζήτημα, μια και το θεωρεί κομβικό στοιχείο των πολιτικών του προτεραιοτήτων. Μάλιστα στην πρόσφατη συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Περιβάλλοντος και Παραγωγής – Εμπορίου της Βουλής που συζητήθηκε το θέμα ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή ατολμία που έρχεται σε αναντιστοιχία με το προβληματισμό που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ. Όπως είχε επισημάνει «οι πρωτοβουλίες του κ. Μπάιντεν δημιουργούν νέες πολιτικές προκλήσεις στην Ευρώπη, ξεπερνούν τη συζήτηση στην Ευρώπη, που αποδεικνύεται σε ένα βαθμό συντηρητική, και στα θέματα της εργασίας, και στα θέματα της ανάπτυξης και στα θέματα του περιβάλλοντος. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αποδεικνύεται πίσω από τις ανάγκες. Και σε αυτή την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, που είναι πίσω από τις ανάγκες, εντάσσεται και ο κ. Μητσοτάκης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο μέρος των προτάσεων για το Ταμείο Ανάπτυξης που παρουσίασε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας αφορούσε τα θέματα της πράσινης ανάπτυξης. Δείγμα του σημαντικού ρόλου που έχει η περιβαλλοντική διάσταση στην συνολική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την ανάπτυξη.

Προνομιακός συνομιλητής με τους Πράσινους της Γερμανίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώξει να παίξει σημαντικό ρόλο στα ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ελληνικό πολιτικό κόμμα που αποτελεί προνομιακό συνομιλητή με τους «Πράσινους» της Γερμανίας. Δηλαδή την ανερχόμενη πολιτική δύναμη στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Προσωπική σχέση μάλιστα έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας με την συμπρόεδρο των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, που θεωρείται το πρόσωπο κλειδί για τις εξελίξεις στην Γερμανία λόγω της μεγάλης της πολιτικής απήχησης. Επίσης στο εσωτερικό της χώρας, το κόμμα των Οικολόγων – Πρασίνών έχει ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Από την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ηλεία την προηγούμενη εβδομάδα Eurokinissi

Στην Χαλκίδα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Εντωμεταξύ σαφές μήνυμα αντίθεσης στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις αναμένεται να δώσει σήμερα Δεύτερα, από την Χαλκίδα όπου θα περιοδεύσει ο Αλέξης Τσίπρας. Η ευβοϊκή πόλη είναι ο δεύτερος σταθμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την Ηλεία, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στην περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην εξορυκτική – μεταλλουργική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ, που αντιτίθενται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το σταμάτημα της λειτουργίας της επιχείρησης. Στην συνέχεια θα μετάσχει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας. Ο Αλέξης Τσίπρας για πολλοστή φορά αναμένεται να τοποθετηθεί ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, αφού για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας στην πολιτική του ατζέντα.

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Χαλκίδα, αν και ήταν προγραμματισμένη εδώ και αρκετό καιρό, συμπίπτει με την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, Συμεών Κεδίκογλου που αναμένεται να συνοδεύσει στην περιοδεία τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα