Το ερωτηματολόγιο της κεντροαριστεράς. Από τον επόμενο αρχηγό μέχρι τον επόμενο κυβερνητικό εταίρο

Το ερωτηματολόγιο της κεντροαριστεράς. Από τον επόμενο αρχηγό μέχρι τον επόμενο κυβερνητικό εταίρο

Την ώρα που τρέχουν οι οργανωτικές διαδικασίες για την συνένωση του χώρου της κεντροαριστεράς, στο διαδίκτυο βρίσκεται σε εξέλιξη μια παράλληλη διαδικασία, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν απευθείας να πάρουν θέση για το πως φαντάζονται την Κεντροαριστερά

Του Γιάννη Πιτταρά

Μέσα από την ιστοσελίδα kentro.aristera.gr. όσοι θεωρούν οτι βρίσκονται πιο κοντά στον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο, μπορούν να πάρουν θέση απαντώντας στο σχετικό ερωτηματολόγιο, δίνοντας τη δική τους εκδοχή για το ποιο κόμμα ή σχήμα θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης ή ακόμα και για το πρόσωπο που θα πρέπει να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης και να την οδηγήσει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το ερωτηματολόγιο εμπεριέχει και "ασκήσεις ψυχολογίας" αφού μεταξύ άλλων όσοι το επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν το πόσο αισιόδοξοι ή όχι νιώθουν για την ανασυγκρότηση της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και να ασκήσουν κριτική για τους λόγους που οδήγησαν σε αδιέξοδο τις πρόσφατες πρωτοβουλίες για την συνένωση του χώρου της κεντροαριστεράς.

Οι συμμετέχοντες έχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να προτείνουν ακόμα και το πρόσωπο της αρεσκείας τους σε τοπικό επίπεδο, ανάλογα με την περιοχή που διαμένουν, το οποίο θα μπορούσε να αναλάβει ...ηγετικό ρόλο στην Δημοκρατικη Παράταξη.

Και επειδή οι πολιτικές εξελίξεις προμηνύονται ραγδαίες, ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταίας ερώτηση για το αν οι πολίτες θα προτιμούσαν ως μελλοντικό εταίρο σε μία κυβέρνηση συνεργασίας τη Νέα Δημοκρατία ή το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το ερωτηματολόγιο εδω

SHARE:

24Media Network