Το ΥΠΕΞ απαντάει στα ψέματα του Ερντογάν: Μη μας κουνάς το δάχτυλο ενώ φτιάχνεις fake news

Το ΥΠΕΞ απαντάει στα ψέματα του Ερντογάν: Μη μας κουνάς το δάχτυλο ενώ φτιάχνεις fake news
Ο Ταγίπ Ερντογάν. AP

"Η Τουρκία δεν μπορεί να δίνει μαθήματα Διεθνούς Δικαίου", σημειώνει το ΥΠΕΞ στην τουρκική κυβέρνηση μετά τις ψευδείς ειδήσεις για δύο νεκρούς από ελληνικά πυρά.

Σαφή απάντηση σε αυστηρό ύφος δίνει το υπουργείο Εξωτερικών στις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και στις ψεύτικες ειδήσεις που μεταδίδει η τουρκική κυβέρνηση. Μια χώρα που «κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις, δεν είναι σε θέση να κουνά δάχτυλο σε κανέναν» επισημάνει.

«Όταν μια χώρα εργαλειοποιεί ανθρώπους ως πολιορκητικό κριό, κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις για να τους παραπλανήσει και παραβιάζει συστηματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, δεν είναι σε θέση να κουνά το δάκτυλο σε κανέναν», σημειώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Και βέβαια δεν είναι σε θέση να δίνει μαθήματα Διεθνούς Δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ‘Αλλωστε, σε αυτά τα μαθήματα, η Τουρκία επί χρόνια μένει μετεξεταστέα», προσθέτει.

Είχε προηγηθεί η “επίθεση” Ερντογάν στην Αθήνα με τον Τούρκο πρόεδρο να ισχυρίζεται οτι η Ελλάδα “δεν σέβεται τους κανόνες μεταναστευτικού δικαίου και πως Έλληνες στρατιωτικοί σκότωσαν δύο πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα”.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά οτι υπήρξαν πυρά από τις ελληνικές δυνάμεις.Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα