Το Μαξίμου καταγγέλλει τη “μονταζιέρα της φέτας”

Διαβάζεται σε 3'
Το Μαξίμου καταγγέλλει τη “μονταζιέρα της φέτας”
Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI

“Ουδέποτε είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή ότι η φέτα το κιλό έχει 6,28 ευρώ”, τόνισε ο Μαρινάκης, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για fake… feta news

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση κατά τον “πόλεμο της φέτας”, που ξεκίνησε με την αναφορά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή στη Βουλή σε τιμή 6,28 ευρώ για το εθνικό μας τυρί.

Ο “πόλεμος της φέτας” συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο με αψιμαχίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη. Ο κ. Μαρινάκης απάντησε σε υψηλούς τόνους και στο briefing, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για άτυπη μονταζιέρα και fake news.

“Η αντιπολίτευση ακολουθεί δύο επιμέρους στρατηγικές. Από τη μία τάζει στους πάντες τα πάντα, με ακοστολόγητα προγράμματα και λεφτά από λεφτόδεντρα, λες και παίζει monopoly με λεφτά που δεν υπάρχουν. Και από την άλλη διαδίδει fake news”, υποστήριξε ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με την τιμή της φέτας, αρκεί να μην παραποιούμε δηλώσεις αντιπάλων μας σε μία άτυπη μονταζιέρα”, συνέχισε και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη “να μην αφήσει τίποτε να πέσει κάτω”. Ελκανε επίσης λόγο για “χυδαία απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης” και επικαλέστηκε ότι:

“Ο πρωθυπουργός στη Βουλή παρέθεσε έγγραφο του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, που περιέχει μία σειρά από τιμές σε διαφορά προϊόντα. Ένα από αυτά ήταν και η φέτα. Η σύγκριση του ΙΕΛΚΑ έγινε σε συσκευασία 500 γραμμαρίων. Ίσως γιατί αυτό έκρινε το εν λόγω ινστιτούτο ως την πιο αξιόπιστη τιμή ως μέγεθος συγκρίσιμο μεταξύ διαφορετικών χωρών”.

 

“Ο πρωθυπουργός δεν είπε στην Βουλή η φέτα το κιλό έχει 6,28- Η αντιπολίτευση παραποίησε τα λεγόμενα του”

Ο κ.Μαρινάκης είπε επίσης: “Εάν ο πρωθυπουργός συνέκρινε την τιμή για 500 γραμμάρια φέτα στην Ελλάδα με 800 γραμμάρια φέτα σε άλλη χώρα, τότε θα εξαπατούσε τους πολίτες. Αυτό δεν το έκανε. Το έκανε όμως λίγες ημέρες πριν ο κ. Κασσελάκης με το λάδι”.

Πρόσθεσε ότι: “Ο πρωθυπουργός συνέκρινε ίδιο προϊόν, ίδια ποσότητα. Ούτε είπε στην Βουλή η φέτα το κιλό έχει 6,28. Προσπάθησε η αντιπολίτευση να παραποιήσει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού για να δημιουργήσει ψευδώς εντυπώσεις ότι είπε πως η φέτα έχει 6,28 το κιλό”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το σχετικό έγγραφο ήταν διαθέσιμο σε όλα τα κόμματα και έκανε λόγο για “κατά συρροή πολιτική εξαπάτηση”. Σχολίασε επίσης ότι ενώ ο κ. Κασσελάκης είχε άμεσα πλήρη απάντηση από την κυβέρνηση, επέμεινε και κατέληξε: “Στις ευρωεκλογές θα πορευθούμε με το τι θέλουμε να κάνουμε με την Ευρώπη. Αλλά δεν θα αφήσουμε σπιθαμή στην αντιπολίτευση να εξαπατά τους πολίτες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα