Το Μαξίμου κόβει τη συζήτηση για Fuel Pass 3

Το Μαξίμου κόβει τη συζήτηση για Fuel Pass 3
Πρατήριο καυσίμων Aris Oikonomou/ SOOC

Ο Γ. Οικονόμου επισήμανε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα θεσμικά αφού έκλεισε η Βουλή, αλλά ούτε δημοσιονομικός χώρος, αδειάζοντας τον Κ. Σκρέκα.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει και Fuel Pass 3 μετά το Πάσχα, καθώς η τιμή της βενζίνης προβλέπεται να ξεπεράσει το φράγμα των δύο ευρώ ανά λίτρο στα αστικά κέντρα, αποκλείει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα ερωτηθείς σχετικά από το NEWS 24/7 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επισήμανε ότι τα μέτρα στήριξης που έχουν εξαγγελθεί και έχουν ψηφιστεί στη Βουλή ήδη υλοποιούνται και πρόσθεσε:

“Είμαστε ενόψει διάλυσης της Βουλής λόγω εκλογών. Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα θεσμικά, ούτε και υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος”.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παντως είχε αφήσει ανοιχτή τη συνέχιση του μέτρου πριν από δύο ημέρες.

“Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως το κάναμε και με το fuel pass”, τόνισε ο κ. Σκρεκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης προσεγγίζει τα δύο ευρώ, ενώ η μέση τιμή πανελλαδικά κυμαίνεται στο 1,95 ευρώ το λίτρο, ελάχιστά κάτω από τα δύο ευρώ, είπε την Τετάρτη στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

“Όταν ένα μέσο ΙΧ αυτοκίνητο χρειάζονταν γύρω στα 60 με 70 ευρώ για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του, σήμερα χρειάζεται 80 με 90 ευρώ, περίπου 15% ακριβότερο, που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της οικογένειας που σκέφτεται να φύγει για την έξοδο του Πάσχα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα