Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Εκκλησία για τα Χριστούγεννα

Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Εκκλησία για τα Χριστούγεννα
INTIME NEWS

Τα μέτρα κατά του κορονοϊού και ο εμβολιασμός, εν όψει και των εορτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Τη Δευτέρα ο Κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στην Ιερά Σύνοδο.

Συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η κυβέρνηση αγωνιά για τα Χριστούγεννα και η Εκκλησία δεν συμβάλλει επαρκώς στην τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και ορισμένοι ιεράρχες παραμένουν κατά του εμβολιασμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ύστερα από επίσημη πρόκληση της ΔΙΣ.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει στην Ιερά Σύνοδο ένα σαφές μήνυμα ενόψει και των εορτών: Η κυβέρνηση δεν θέλει να προχωρήσει σε νέους περιορισμούς τα Χριστούγεννα, καλεί όμως άπαντες να τηρήσουν τα μέτρα και να συμβάλλουν στην εμβολιαστική εκστρατεία. Ο πρωθυπουργός αναμένεται λοιπόν να ζητήσει από τους ιεράρχες να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα rapid test των πιστών, παρότι η κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να καταστήσει υποχρεωτική την επίδειξη τους στους ναούς.

Η περίπτωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά που νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος σε ΜΕΘ, αναμένεται να αποτελέσει ένα αρνητικό παράδειγμα προς συνετισμό των υπόλοιπων ιεραρχών.

Στη συνάντηση μετείχε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, καθώς η Εκκλησία ζητά την πρόσληψη 4.000 επιπλέον κληρικών.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα