Η μάχη για τα Χριστούγεννα και η αγωνία για την Εκκλησία

Η μάχη για τα Χριστούγεννα και η αγωνία για την Εκκλησία
Η οδός Ερμού στολισμένη για τα Χριστούγεννα INTIME NEWS

Ο Κ. Μητσοτάκης βλέπει σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με την κυβέρνηση να ζητά αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους για να παραμείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα και να σωθούν ζωές 

Η τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού εν όψει Χριστουγέννων αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να παραμείνει ανοιχτή η αγορά την περίοδο των εορτών. Προκειμένου όμως να διασφαλιστεί αυτό καλεί άπαντες να τηρούν τα μέτρα που ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ και να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα για ένα δωρεάν self test πριν τα Χριστούγεννα.

Η Εκκλησία όμως παραμένει ένα μεγάλο “αγκάθι” στη στρατηγική αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθώς αρνείται να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα rapid test των πιστών, ενώ ταυτόχρονα πάρα την επίσημη στάση του Αρχιεπισκόπου, πλήθος ιερέων ακόμη και Μητροπολιτών αρνούνται τα μέτρα ή και το εμβόλιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που εν τέλει διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση πάντως έχει επιλέξει να αποφύγει την ευθεία σύγκρουση με τους ιεράρχες που ευλογούν το αντιεμβολιαστικό “κίνημα”. Αντ αυτού εστιάζει στην επίσημη θέση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέρ του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων. Και ευελπιστεί ότι με τον τρόπο αυτό και ταυτόχρονα με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών 60 ετών και άνω, που αποτελούν και την πλειοψηφία του θρήσκου ακροατηρίου, θα καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται δε ότι από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση και έχουν περάσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και ως εκ τούτου θα αποκλείονται από τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης και θα εισέρχονται πχ στο λιανεμπόριο μόνο με rapid test.

Η κυβέρνηση επιμένει πάντως ότι σε κάθε περίπτωση αποκλείεται το lockdown και ότι δεν θα λάβει νέα μέτρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απέρριψε χθες τα σενάρια μέτρων ειδικά στους δημοφιλείς χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς ή περιορισμών στα ταξίδια από νομό σε νομό. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η πανδημία δεν θα ξεφύγει εντελώς. Και η κυβέρνηση εξακολουθεί να ποντάρει κυρίως στην αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, όσον αφορά στην πρώτη δόση για τους 60 και άνω που δεν είχαν ακόμη εμβολιαστεί, αλλά και όσον αφορά στην τρίτη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201 χιλιάδες ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88 χιλιάδες αφορούσαν πολίτες από 60 ετών και πάνω, και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502 χιλιάδες αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών. Αυτό όμως σημαίνει ότι πάνω από 400 χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι, με συνέπεια να κινδυνεύουν οι ίδιοι, αλλά και το ΕΣΥ.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα