Το σιωπητήριο του Μητσοτάκη στους βουλευτές της ΝΔ

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Η εντολή του για την άμεση κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού και οι πρώτες δράσεις της ΝΔ για την παροχή φροντίδας στους πυρόπληκτους.

Σιωπητήριο στους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ έχει επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς έχει δώσει εντολή να μην εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης από χτες μέχρι νεωτέρας προκειμένου να μην εμπλακούν σε δημόσια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση πάνω στα αποκαΐδια και με τον κατάλογο των ανθρώπινων θυμάτων να παραμένει ανοιχτός από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Άλλωστε το μήνυμα που εξέπεμψε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ από χτες νωρίς το πρωί ήταν πως αυτό που προέχει τώρα που «η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία» είναι η παροχή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους και τις οικογένειες των θυμάτων υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών», καθώς «την ώρα που η χώρα πενθεί δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη».

Άλλωστε η μόνη επισήμανση στην οποία αρκέστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ότι «ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του». Όπως εξηγούν οι συνεργάτες του πρόκειται και για μια τοποθέτηση που είναι ταυτόχρονα αυτοκριτική αλλά και καταδεικνύει την ανάγκη για δομικές αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό ανεξαρτήτως κυβέρνησης.

Σε αυτό το πνεύμα άλλωστε ο πρόεδρος της ΝΔ πέραν της δικής του αυτοψίας με τις επισκέψεις του στο δημαρχείο της Ραφήνας, τη συνάντησή του με το επιτελείο της πυροσβεστικής στο Βουτζά και της μετάβασής του στο Σισμανόγλειο όπου υποδέχεται μεγάλο αριθμό τραυματιών, η εντολή που έδωσε στο γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη ήταν να κινητοποιήσει τον κομματικό μηχανισμό άμεσα προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού και των εθελοντών στους τόπους της τραγωδίας.

Μάλιστα ήδη από χτες το απόγευμα παραδόθηκαν στο Δημαρχείο της Ραφήνας, το Λύριο Ιδρυμα και την 5η παιδική εξοχή Αγίου Ανδρέα τα πρώτα φορτία ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ . Ήδη 12 πιστοποιημένοι δασοπυροσβέστες και ένας χειριστής drone -μέλη της εθελοντικής διασωστικής ομάδας O.Φ.Κ.Α.Θ- τέθηκαν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας, πολυμελής ομάδα γιατρών υπό τον Τάκη Σκανδαλάκη συνδράμουν από σήμερα εθελοντικά το έργο των γιατρών στα δύο κέντρα Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης, ενώ ζητήθηκε από τα μέλη των οργανώσεων της ΝΔ να μετάσχουν σε έκτακτη αιμοδοσία. Ο τομέας υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε επαφή με τα νοσοκομεία που υποδέχονται τραυματίες. Ο Βασίλης Οικονόμου συνόδευσε τον κ. Μητσοτάκη στο Σισμανόγλειο ενώ και ο Ιάσων Φωτήλας επισκέφθηκε τον Ευαγγελισμό και όπως επισημαίνουν από τη ΝΔ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονταν σε άδεια επέστρεψαν στις θέσεις τους για να επιτελέσουν το λειτούργημά τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά πάσα πιθανότητα θα έχει σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητήσουν εκτενώς και το θέμα της στέγασης των πυρόπληκτων με τη στήριξη των όμορων δήμων, καθώς η εκτίμηση που έχουν στη ΝΔ είναι πως τα μισά τουλάχιστον σπίτια που καταστράφηκαν είναι κύριες κατοικίες. Άλλωστε στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ στη Ραφήνα δεσμεύτηκε να συμβάλλει προσωπικά στην εξεύρεση χώρων για τη στέγαση των οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network