Το σοσιαλδημοκρατικό μανιφέστο του Γερουλάνου για την Αθήνα

Το σοσιαλδημοκρατικό μανιφέστο του Γερουλάνου για την Αθήνα

Σε εκδήλωση των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία μίλησε ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ για το δήμο Αθηναίων, προβάλλοντας την υποψηφιότητα του ως την προοδευτική εναλλακτική

Ως την προοδευτική εναλλακτική επιλογή για το δήμο της Αθήνας παρουσίασε την υποψηφιότητα του στις δημοτικές εκλογές ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας σε εκδήλωση των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Ο κ.Γερουλάνος, που είναι υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, θέλησε να δώσει ιδεολογικό πρόσημο στις επιλογές στην αυτοδιοίκηση. “Εμείς λοιπόν οι σοσιαλιστές, οι σοσιαλδημοκράτες, οι προοδευτικοί, οι ανανεωτικοί αριστεροί, οι άνθρωποι που ανήκουμε στον χώρο, μαζί με κάθε άλλο Αθηναίο που θέλει και μπορεί να αλλάξει την πόλη  έχουμε τη δύναμη, τη γνώση και το σθένος να πάμε την πόλη μπροστά. Όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι το πολιτικό διακύβευμα δεν είναι να δώσουμε μόνο τεχνοκρατικές λύσεις στα προβλήματα της ζωής μας αλλά να μιλήσουμε για τις λύσεις που βρίσκουμε παντού ανάμεσά μας, μέσα στην Αθηναϊκή κοινωνία. Να δώσουμε δηλαδή φωνή και βήμα στις λύσεις που εκφράζουμε όλοι εμείς οι Αθηναίοι στην καθημερινότητά μας. Πολύ συχνά είναι οι πιο καλές, οι πιο απλές και οι πιο φθηνές”, είπε χαρακτηριστικά.

Αφησε δε αιχμές κατά ορισμένων συντρόφων του, λέγοντας τα στους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες για να τα ακούν και οι ‘Έλληνες

“Δυστυχώς, από τις επαφές μου με τα κόμματα του χώρου μας στην Ευρώπη βλέπω ότι η επέλαση της λαϊκίστικης δεξιάς οδηγεί τα κόμματα να φεύγουν ψηλά και δεξιά. Μακριά δηλαδή από τον κόσμο και μακριά από τις αξίες μας. Και αυτό διότι διάφορες τάσεις μέσα στους χώρους μας πιστεύουν ότι η μάχη στην πολιτική δεν είναι μεταξύ της Δεξιάς και της Αριστεράς αλλά μεταξύ του «λαϊκισμού» και της  «σοβαρότητας». Και ότι σε αυτή τη μάχη πρέπει να συμπλεύσουν με τη «σοβαρή» δεξιά, συγκροτώντας κοινό μέτωπο απέναντι στο δεξιό λαϊκισμό που συνέχεια κερδίζει δυνάμεις” σχολίασε ο κ.Γερουλάνος.

“Στην πορεία οι τάσεις αυτές γίνονται «βασιλικότεροι του Βασιλέως». Αντί να ρωτήσουν, για παράδειγμα, «τι παγκοσμιοποίηση θέλουμε» τάσσονται αναφανδόν υπέρ. Αντί να ρωτήσουν «τι διακίνηση κεφαλαίου και αγαθών θέλουμε;», ακολουθούν χωρίς να αμφισβητούν. Αντί να ρωτήσουν «τι Ευρώπη θέλουμε», λένε «Ευρώπη να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι». Και αντί να αναρωτηθούν «τι δημόσιο θέλουμε» έχουν γίνει μεγαλύτεροι εχθροί του κράτους από την Δεξιά. Χωρίς ευαισθησία στις φοβίες και τις ανησυχίες των δυνάμεων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά” πρόσθεσε.

Εκανε μάλιστα λόγο για “όλο και μεγαλύτερη διάσταση ανάμεσα στη λαϊκή και κοινωνική μας βάση και τα πολιτικά στελέχη που θέλουν να την εκπροσωπήσουν” και σημείωσε ότι οι “δυνάμεις αυτές, της υποτιθέμενης, «σοβαρότητας», είναι μειοψηφικές στο χώρο μας, και προκειμένου να επιβάλουν τις απόψεις τους, μπαίνουν σε διαδικασίες που ζημιώνουν κατάφωρα τη Δημοκρατία.”

Ο κ.Γερουλάνος εξέφρασε αντίθετα την άποψη ότι χρειάζεται “πορεία στο δρόμο” και τόνισε ότι αυτό “σημαίνει να λιώσεις παπούτσια, σημαίνει να πας εκεί που σήμερα φωλιάζει η Χρυσή Αυγή και να μην φοβηθείς να την αντιμετωπίσεις κατάματα και πολιτικά.”

Δήλωσε επίσης ότι όποιιος βρεθεί στην ηγεσία του Δήμου της Αθήνας μετά τις εκλογές θα πάρει κρίσιμες για το μέλλον της πόλης αποφάσεις, και θα το πράξει πατώντας στην ιδεολογία του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Μην πάμε μακριά. Η συντηρητική λογική θα πει «μόνο οι ιδιώτες θα δώσουν λύση στα σκουπίδια». Η προοδευτική λογική θα πει «δεν θέλω σκουπίδια». Θα πει «μηδέν σκουπίδια, διαλογή στην πηγή».”

Ο κ.Γερουλάνος εξαπέλυσε επίθεση κατά του υποψηφίου με τη στήριξη της ΝΔ Κώστα Μπακογιάννη χωρίς να τον κατονομάζει:

“Η Αθήνα βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Από την μια οι δυνάμεις που πιστεύουν στον Άνθρωπο. Τον δημότη, τον Αθηναίο που επέλεξε αυτή την πόλη για να ζήσει, να εργαστεί ή να ψάξει για δουλειά,  αυτόν που αποφάσισε να μεγαλώσει εδώ τα παιδιά του. Στον εργαζόμενο στον δήμο, αλλά και σε όλους εκείνους τους εργαζόμενους στην κοινωνία των πολιτών που σήμερα πλαισιώνουν το έργο του. Και από την άλλη; Μια ομάδα που βλέπει την Αθήνα σαν φέουδο.  Μια ομάδα που νομίζει ότι η Αθήνα της ανήκει. Και δεν μιλάω για τα κοινότοπα συνθήματα που πλαισιώνουν την εκστρατεία τους. Μιλώ για ένα σκληρό σύστημα που έχει βρει στο Αθήνα Ψηλά την ευκαιρία να αναβιώσει ό,τι έφερε την Αθήνα στα τάρταρα της οικονομικής καταστροφής.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα