Τουρκικά πλοία έφτασαν μια ανάσα από τις ακτές του Αγαθονησίου

Τουρκικά πλοία έφτασαν μια ανάσα από τις ακτές του Αγαθονησίου

Τα δύο τουρκικά πλοία που παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα κλήθηκαν αμέσως να αποχωρήσουν από πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που έσπευσαν αμέσως στο σημείο

Δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προσέγγισαν τις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου, τις μεσημβρινές ώρες, της Δευτέρας παραβιάζοντας κατά την κίνησή τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων παρακολουθούσε συνεχώς ελληνικό παράκτιο περιπολικό, ενώ στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονταν μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που έπλευσαν άμεσα στην περιοχή του Αγαθονησίου.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης για απομάκρυνσή τους, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ.

Τα τουρκικά πλοία, τα οποία συμμετέχουν στην τουρκική άσκηση με την επωνυμία «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ», παρέμειναν στην περιοχή για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν δυτικά και νότια.

ΝΔ: Η πραγματικότητα παγώνει τα χαμόγελα της αφέλειας

Σημειώνεται πως ο ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και με αφορμή τη νέα τουρκική πρόκληση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την “επιτυχή” - όπως την χαρακτήρισαν - συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη, αφού παραβίασαν  τα ελληνικά χωρικά ύδατα, προσέγγισαν τις ακτές στο Αγαθονήσι.

Η πραγματικότητα ήρθε να παγώσει τα χαμόγελα της αφέλειας.

Η τουρκική αυτή ενέργεια προστίθεται στην πρόσφατη δήλωση του Υπουργού των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας ότι το Αγαθονήσι, ένα ελληνικό κατοικημένο νησί, είναι δήθεν τουρκικό έδαφος.

Απαιτείται σοβαρότητα και επαγρύπνηση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network