Τουρκική προβοκάτσια για τους “8” προκαλεί κόντρα στην Αθήνα

Τουρκική προβοκάτσια για τους “8” προκαλεί κόντρα στην Αθήνα
Φωτό αρχείου: Οι Τούρκοι αξιωματικοί αποχωρούν από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών Eurokinissi

Οι "δήθεν" συνομιλίες Κοτζιά - Τσαβούσογλου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στην Άγκυρα, όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, προκάλεσαν τριβές μεταξύ του ΥΠΕΞ και του πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Δημοσίευμα της Nordic Monitor φέρνει στο φως το “απόρρητο” -όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται- σχέδιο των Τούρκων, ώστε να πάρει πίσω τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Μάλιστα κατά το ίδιο δημοσίευμα δήθεν υπήρξε και επικοινωνία Κοτζιά – Τσαβούσογλου καθώς και “συμφωνία” κάτι το οποίο εξ αρχής διέψευσαν κύκλοι του Νίκου Κοτζιά.

Για το θέμα κύκλοι του Νίκου Δένδια σημείωσαν ότι “δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο”. Ειδικότερα οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν: ΅”H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη Κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor. H σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δε διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται. Γνώμονας της Ελλάδας πάντοτε είναι η τήρηση των κανόνων του Δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Η απάντηση του Νίκου Κοτζιά ήταν άμεση μέσω της οποίας σημείωσε: “Δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν.Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πίστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βάρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας”.

Ολόκληρη η δήλωσή του: “Επειδή στελέχη ΝΔ ήταν που πρότειναν την ανταλλαγή 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες φανταρους, που έφερα πίσω στην πατρίδα χωρις ανταλλάγματα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν.Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πιστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βαρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας”.

Ενώ, με ένα ακόμη tweet, σχολίαζε “για ποιο λόγο το ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα