“Αναμασημένη τροφή από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας”

“Αναμασημένη τροφή από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας”
Νίκος Κοτζιάς, Πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Eurokinissi

Τι απαντούν πρόσωπα κοντά στον Νίκο Κοτζιά για δημοσιεύματα που φέρουν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να έχει συμφωνήσει με τον Τσαβούσογλου την επιστροφή των οχτώ Τούρκων πραξικοπηματιών στην Άγκυρα.

Ως “αναμασημένη τροφή μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, που με καθυστέρηση τριών ετών, παίζουν ανοήτως ορισμένες ιστοσελίδες”, χαρακτηρίζουν κύκλοι του Νίκου Κοτζιά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να έχει συμφωνήσει με τον Μεσούτ Τσαβούσογλου να επιστραφούν στην Τουρκία οι οκτώ Τούρκοι πραξικοπηματίες τον Ιούλιο του 2016.

Οι ίδιοι κύκλοι υπενθυμίζουν πως όταν οι οκτώ πραξικοπηματίες προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με το στρατιωτικό ελικόπτερο και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ο τότε υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι συνολικής διάρκειας 25 περίπου ωρών, μέσω Μόσχας, από την Μογγολία και πληροφορήθηκε αρκετά αργότερα από τη στιγμή που συνέβη το γεγονός.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο σάιτ που επικαλούνται τα δημοσιεύματα ελληνικών ιστοσελίδων, φέρεται να ανήκουν σε σάιτ Τούρκου γκιουλενιστή στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος φέρεται με τη σειρά του να έχει σύνδεση με τις μυστικές υπηρεσίες της γειτονικής μας χώρας.

Από τη δε μετάφραση των εγγράφων από την τουρκική γλώσσα δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι υπήρχε θετική ανταπόκριση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, παρά μόνο σε ένα σχετικό τουίτ του Μεσούτ Τσαβούσογλου, που είχε διαψευστεί  τότε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Όπως είχε διαψευστεί και η αντίστοιχη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι είχε ανάλογη υπόσχεση από τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ερώτημα που δημιουργείται, σύμφωνα με άλλες πηγές, είναι γιατί ανακινείται εκ νέου το θέμα των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών που δεν επεστράφησαν στην Άγκυρα, καθώς η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε ότι δικαιούνται πολιτικό άσυλο στη χώρα μας και αν κάποιοι επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν και πάλι τι θέμα ως μοχλό πίεσης στις σχέσεις των δυο χωρών.

Για το θέμα ο Νίκος Κοτζιάς έγραψε:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα