Τουρκικό ΥΠΕΞ για Παυλόπουλο: Δεν θα ανεχτούμε όσα κάνει η Ελλάδα σε αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Παυλόπουλο: Δεν θα ανεχτούμε όσα κάνει η Ελλάδα σε αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο
Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος Eurokinissi

Με μία άκρως προκλητική ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ απαντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατηγορώντας την Ελλάδα για κατάχρηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων της ΕΕ με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση σε πολιτικά ζητήματα.

“Δεν θα ανεχτούμε πλέον όσα κάνει η Ελλάδα σε αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο” δηλώνει ευθαρσώς με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

Η νέα προκλητική ανακοίνωση των Τούρκων έρχεται ως “απάντηση” σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, αναφορικά με το “Δίκτυο NATURA 2000”.

Εξαπολύοντας τις απειλές του, ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί την Ελλάδα ότι κάνει κατάχρηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το περιβάλλον για πολιτικά ζητήματα, προειδοποιώντας μάλιστα την ΕΕ να μην… υποκύψει στην “πολιτική εκμετάλλευση” που επιδιώκει, όπως αναφέρει, η Αθήνα.

“Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει επί μακρόν καταχραστεί περιβαλλοντικά προγράμματα της ΕΕ – και ειδικά στο «Natura 2000» – στο πλαίσιο των προβλημάτων του Αιγαίου. Το Υπουργείο μας έκανε δήλωση σχετικά με το θέμα στις 31 Μαρτίου 2018. Η στάση της Τουρκίαςεξηγήθηκε επίσης στους αντιπροσώπους της αντιπροσωπείας της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο Έλληνας Πρόεδρος Παύλοπουλος αναφέρθηκε στο δίκτυο Natura 2000 συνδέοντάς το με σύνορα και εδάφη Δεν υπάρχουν νομικές διατάξεις για αυτές τις εξηγήσεις. Επιπλέον, αυτές οι δηλώσεις αποτελούν επίδειξη και παραδοχή ότι η Ελλάδα έχει εκμεταλλευτεί πολιτικά, τα περιβαλλοντικά προγράμματα της ΕΕ όπως το Natura 2000. Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί πλέον όσα κάνει η Ελλάδα σε αμφισβητούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς του Αιγαίου, όπως συμβαίνει σήμερα. Επαναλαμβάνουμε και την προειδοποίησή μας προς την ΕΕ να μην γίνει υποχείριο της πολιτικής εκμετάλλευσης της Ελλάδας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα