Τριχοτομημένη η Χρυσή Αυγή

Τάκης Μιχαλόλιας
Τάκης Μιχαλόλιας EUROKINISSI

Η αγωνία για την επερχόμενη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο φόβος του Μιχαλολιάκου να μην καταδικαστεί και οι «οδηγίες» του επικεφαλής της ακροδεξιάς οργάνωσης. Ποιοι είναι υπέρ της …μετεξέλιξής της και ο ρόλος του δικηγόρου Τάκη Μιχαλόλια

«Εμφύλιο» προκαλεί στη Χρυσή Αυγή η αναμενόμενη απόφαση της δικαιοσύνης για το εάν η συγκεκριμένη οργάνωση χαρακτηριστεί ως «εγκληματική οργάνωση», μετά και τις δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες μέλη και στελέχη της κατηγορούνται ότι έχουν διαπράξει.

Η οργάνωση πλέον εμφανίζεται, όπως όλα δείχνουν, …τριχοτομημένη!

ADVERTISING

- Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και τα ηγετικά στελέχη που τον στηρίζουν, δείχνουν να έχουν ως πρώτο στόχο, να περάσουν κατά το δυνατόν απαρατήρητοι έως το αποτέλεσμα της δίκης. Ο κίνδυνος, βλέπετε, η Χρυσή Αυγή να χαρακτηριστεί ως «εγκληματική οργάνωση», με ότι συνέπειες έχει αυτό για την ηγεσία της, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, όπως υπαρκτές είναι και οι πιθανότητες να κατηγορηθεί η ηγεσία ως «ηθικός αυτουργός» στα εγκλήματα που έχουν διαπράξει μέλη της οργάνωσης. Ο Ν. Μιχαλολιάκος, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται άσπονδοι φίλοι του στην οργάνωση, έχει επιλέξει η Χρυσή Αυγή έως το τέλος της δίκης να κρατά χαμηλούς τόνους, ώστε να περιορίσει τις πιθανότητες καταδίκης του.

- Την τακτική αυτή δεν δέχονται τα στελέχη που εκφράζουν την «ομάδα κρούσης» της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων φέρονται να είναι οι Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης, που θέλει να εμφανίζεται ως ο «θεωρητικός» της οργάνωσης («ο Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής», όπως λένε ορισμένοι) και ο οποίος εμφανίζεται στο παρασκήνιο ως ένας από τους αντίπαλους πόλους (κατά κάποιους ο κορυφαίος) έναντι του Ν. Μιχαλολιάκου. Τα στελέχη αυτά δίνουν τον τόνο στην τελευταία επιθετικότητα της Χρυσής Αυγής, επιδιώκοντας, μεταξύ άλλων, να «εκθέσουν» και τη σημερινή ηγεσία.

- Ο τρίτος πόλος που δημιουργείται αργά αλλά σταθερά είναι ο πόλος που θέλει να αποχαρακτηριστεί ο χώρος τους από «ναζιστικός» ώστε να μπει σιγά- σιγά στο πολιτικό παιχνίδι. Ο αποχωρήσας από την οργάνωση ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός, ο Δημήτρης Κουκούτσης που ανεξαρτητοποιήθηκε, είναι μεταξύ αυτών που ενεργά δείχνουν να στηρίζουν μια τέτοια προσπάθεια. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο ιθύνων νους της συγκεκριμένης στρατηγικής φέρεται να είναι ο γνωστός δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας, που είναι αδελφός του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Ο Τ. Μιχαλόλιας, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πασχίζει να φέρει στη γραμμή αυτή και τον αδελφό του, τον Ν. Μιχαλολιάκο. Η προσπάθεια αυτή, άλλωστε, όπως όλα δείχνουν, θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Υ.Γ.: Όπως, βεβαίως, πολλοί τονίζουν, παρά τις διαφορές στρατηγικής επί της ουσίας η συγκεκριμένη οργάνωση είναι απολύτως ενιαία στην ακροδεξιά έως και ναζιστική φιλοσοφία της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μνημειώδης κωλοτούμπα Μπαρμπαρούση: Δεν εννοούσα κατάλυση του Πολιτεύματος!

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος αντεισαγγελέα- Ανάρτησε προσβλητικό υλικό για τον Παυλόπουλο και Τσίπρα

Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης στην Πεντέλη

SHARE:

24Media Network