Τρίμηνη παράταση Κατρούγκαλου στο αγγελιόσημο

Τρίμηνη παράταση Κατρούγκαλου στο αγγελιόσημο
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Θα ισχύσει τρίμηνη μεταβατική περίοδος μέχρι την 1η Αυγούστου. Μεταβατική περίοδος μέχρι την 1η Ιουλίου και για τις συντάξεις των ενστόλων

Σε ισχύ μέχρι την 1 Αυγούστου θα παραμείνει σε ισχύ το αγγελιόσημο καθώς ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατέθεσε νομοθετική ρύθμιση στο ασφαλιστικό αναβάλλοντας για τρεις μήνες την κατάργησή του.

«Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για το αγγελιόσημο. Οι σχετικές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από 1 Αυγούστου» είπε ο κ. Κατρούγκαλος στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού πολυνομοσχεδίου. Επισήμανε, μάλιστα, ότι το αγγελιόσημο δεν μπορεί να παραμείνει περισσότερο σε ισχύ καθώς η κατάργησή του αποτελεί «διαχρονική μνημονιακή δέσμευση».

Ο υπουργός Εργασίας, με άλλη ρύθμιση, καθόρισε μεταβατική περίοδο μέχρι την 1 Ιουλίου για την έναρξη ισχύος τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που αφορούν τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Εξήγησε, ότι η εν λόγω παράταση δίνεται ενόψει της εφαρμογής νέου μισθολογίου στους ένστολους.

Επίσης ανακοίνωσε ότι γίνεται δεκτό το «δίκαιο αίτημα» των σωμάτων ασφαλείας η σύνταξη λόγω θανάτου να χορηγείται με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τη σύνταξη λόγω ανικανότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα