Τσακαλώτος: Το ΚΙΝΑΛ συμφωνεί με εμάς ή τη ΝΔ για τα εργασιακά και το δημόσιο;

Τσακαλώτος: Το ΚΙΝΑΛ συμφωνεί με εμάς ή τη ΝΔ για τα εργασιακά και το δημόσιο;
O Ευκλείδης Τσακαλώτος στο βήμα της Βουλής Nikos Libertas / SOOC

Ο υπουργός Οικονομικών εκτός από τη ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση και στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο κατηγόρησε ότι δεν ξέρει τι πιστεύει. "Μας λένε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ότι δεν έχουμε νομιμοποίηση να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο, στο οποίο εκείνοι την έβαλαν;" αναρωτήθηκε.

«Η τεχνική συμφωνία τελείωσε πριν από λίγες ημέρες, έχουμε έναν μήνα για τα προαπαιτούμενα, η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται, σχεδόν έχει καταλήξει και ξέρουμε πως θα είναι ποιοτικά η μεταμνημονιακή παρακολούθηση με το άρθρο 472», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση Προ Ημερησίας Διατάξεως.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε ταυτοχρόνως τόσο την ΝΔ όσο και το Κίνημα Αλλαγής, ότι δεν επικεντρώθηκαν στο ζήτημα ουσίας της σημερινής συζήτησης, που δεν είναι άλλη από το να μάθει ο ελληνικός λαός για το μέλλον: Ποιος δηλαδή έχει καλύτερη στρατηγική, ποιες είναι οι προτεραιότητες, αν υπάρχουν συνθέσεις και τι μπορούμε να κάνουμε.

“Θα έμπαινα στον πειρασμό να απαντήσω στην κ.Γεννηματά και στον κ.Μητσοτάκη, αλλα ο λαός αξίζει καλύτερα, να μιλήσουμε για το μέλλον”, σχολίασε χαρακτηριστικά ξεκινώντας την ομιλία του. ” Δε θα μπω στο λουκι να πω για το κατηγορώ της Γεννηματά που ήταν μία κακοποίηση του Ζολά με περιορισμένη εγγραμματοσύνη” πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης με τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο να αλλάξει την ισορροπία προσλήψεων αποχωρήσεων από το δημόσιο αναρωτήθηκε: “Αλήθεια το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ είναι σε αυτό με εμάς ή τη ΝΔ; Θέλουμε ένα δημόσιο που θα έχει αρκετούς γιατρούς και καθηγητές;” Και στη συνέχεια είπε: “Ρωτώ το ΚΙΝΑΛ: Είναι αλήθεια ότι πρέπει να είναι στο επίκεντρο της ανάπτυξης ο κόσμος της εργασίας;

Κατηγόρησε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ότι τσακώνονται για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές και σχολίασε: “Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δε ρώτησαν κανέναν όταν δημιουργησαν το χρέος. Το ΠΑΣΟΚ δεν ρώτησε κανεναν όταν έφερε το πρώτο μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δε ρώτησαν κανέναν όταν έφεραν το δεύτερο μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ δε ρώτησε κανέναν όταν συμφώνησε πλεονάσματα 6,5% μέχρι το 2014. Και τώρα μας λένε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ότι δεν έχουμε νομιμοποίηση να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο που εσείς τη βάλατε; ”

Ο κ.Τσακαλώτος κλείνοντας άφησε νέες αιχμές για την ιδεολογική τοποθέτηση του ΚΙΝΑΛ, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτό δεν αφορά το σύνολο του Κινήματος.

“Για την κ.Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ – δεν μιλάω για όλο το ΚΙΝΑΛ- είστε αδύναμοι γιατί δεν ξερετε τι πιστεύετε. Μία δύναμη που λέει δεν ξέρω μετά τις εκλογές θα δω αν θα πάω από εδώ ή από εκεί, δεν ξέρει τι πιστεύει και αυτό είναι η αδυναμία σας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα