Τσακαλώτος υπέρ των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών με κονκάρδα ουράνιο τόξο

Τσακαλώτος υπέρ των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών με κονκάρδα ουράνιο τόξο

Ο υπουργός Οικονομικών ανέβηκε στο βήμα με κονκάρδα ουράνιο τόξο για το δικαίωμα στον σεξουαλικό προσανατολισμό. "Το κράτος δεν μπορεί να στιγματίζει τους ανθρώπους που αγαπιούνται", τόνισε και σημείωσε "Νομοθετούμε αυτό που όφειλαν να είχαν κάνει οι προηγούμενοι"

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών με αφορμή το Σύμφωνο Συμβίωσης έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το κράτος οφείλει να προστατεύει τα δικαιώματα όλων.

«Δύο άνθρωποι αγαπιούνται και θέλουν να είναι μαζί αλλά βρίσκουν συνεχώς εμπόδια» είπε ο κ. Τσακαλώτος και σημείωσε ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης προσπαθεί να διορθώσει αυτό το ζήτημα. «Το ελληνικό κράτος πρέπει να πάψει να στιγματίζει ανθρώπους εκ των προτέρων. Πρέπει να διευρύνουμε τα δικαιώματα και να εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «το κράτος δεν έχει καμία δουλειά να κάνει διακρίσεις».

Ο κ. Τσακαλώτος επέρριψε, όμως, ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι καθυστέρησαν να αναγνωρίσουν τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών. «Θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό» είπε χαρακτηριστικά. Εξαπέλυσε, όμως ευθύνες και στους υποτίθεται φιλελεύθερους που έκαναν «τόσα λίγα» για τα δικαιώματα και τους κατηγόρησε ότι «σφύριζαν αδιάφορα».

πηγή φωτογραφίας: Αλέξανδρος Μιχαηλίδης sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα