Τσίπρας: Άστοχη και υβριστική η αναφορά Μητσοτάκη σε διεμφυλικούς και εξωγήινους

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και άλλες διατάξεις", Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και άλλες διατάξεις", Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

O πρωθυπουργός καταλόγισε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι «προσβάλλει και υβρίζει» τους διεμφυλικούς με την αναφορά του σε έναν 18χρονο που «τάχα δήλωσε» ότι επιθυμεί διόρθωση φύλου γιατί του το είπαν εξωγήινοι στον Υμηττό. "Αναγνωρίζω το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, αλλά χρειάζεται δικλείδα ασφαλείας" απάντησε ο Μητσοτάκης. Καυγάς και για τον Καμμένο

'Αστοχη και υβριστική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ,κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, σε έναν 18χρονο που σύμφωνα με όσα κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι επιθυμεί διόρθωση φύλου γιατί του το είπαν εξωγήινοι στον Υμηττό.

O πρωθυπουργός καταλόγισε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι «προσβάλλει και υβρίζει» τους διεμφυλικούς με την αναφορά του αυτή και τον κάλεσε να πάρει πίσω αυτή την υβριστική αναφορά.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έκανε «κωλοτούμπα» και «κυβίσθηση» για το θέμα της αναγνώρισης φύλου έπειτα από τις ακροδεξιές πιέσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στη ΝΔ. «Ο κ. Μητσοτάκης παραχωρεί χώρο στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σε υψηλούς τόνους, ο κ.Τσίπρας εγκάλεσε τον κ.Μητσοτάκη ότι κρύβεται: "Εγώ δεν κατέβηκα από τον Υμηττό για να ρωτήσω τους εξωγήινους. Είμαι εδώ για να δώσω απαντήσεις", είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ. Συνέχισε λέγοντας ότι αντί να συζητείται η ουσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων "συζητάμε με περισσή υποκρισία την υπόθεση που αφορά την ηλικία των 15 ετών, αντί για 17. πρόκειται για περισσή υποκρισία γιατί για τους ανήλικους πολίτες των 15 ετών, τα διεβφυλικά παιδιά που υφίστανται απίστευτο μπούλινγκ στα λύκεια θα έπρεπε να βαρύνει στη συνείδησή μας αν θα τους δώσουμε τη νομική δυνατότητα να σταματήσουν αυτό που υφίστανται. Αναφερθήκατε σε ψυχιατρούς που ανεβαίνουν στον Υμηττό και τους τα λένε εξωγήινοι, αλλά δεν αναφερθήκατε στο γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας στα σχολειά μας και στην επαρχία κρύβονται κάτω απ΄το χαλί, εξαιτίας του ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο που δεν δίνει την κανονικότητα στους πολίτες αυτούς το δικαίωμα να αυτοπροσδιορισθούν. 'Εχουμε το θάρρος της γνώμης μας και της άποψής μας και δεν κρυβόμαστε" είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τη ΝΔ για ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο προεδρος της ΝΔ πηρε το λόγο απαντώντας στον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα για να δείξει ότι χρειάζεται διάγνωση από ειδικό και τόνισε ότι χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη. "Αναγνωρίζω το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και ότι  παρωχημένες λογικές των εγχειρήσεων ανήκουν στο παρελθόν, χρειάζεται όμως και μία δικλειδα ασφαλείας", είπε και αναρωτήθηκε γιατί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δέχεται αυτή τη δικλείδα ασφαλείας για τους ανήλικους και όχι για τους ενήλικους. Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να ψηφίσει την "ολοκληρωμένη πρόταση" που κατέθεσε η ΝΔ, ενώ αναρωτήθηε σκωπτικά για τον κυβερνητικό εταίρο που απουσιάζει στη Βραζιλία: "Ο κ.Καμμενος που είναι ακριβώς; Και στον Αρη θα πήγαινε για να μην είναι εδώ. Για να κρατήσει την καρέκλα του ψηφίζει τα αντίθετα από αυτά που πιστεύει". 

Στην ανταπάντηση του ο κ.Τσίπρας καταλόγισε στον κ.Μητσοτάκη ότι έχει πρόβλημα κατανόησης. "Ειπατε είμαστε υπέρ του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό και την ίδια στιγμή λέτε ότι ενηλικοι πολίτες θα πηγαίνουν να παίρνουν γνωμάτευση πριν αποκτήσουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, δηλαδή ετεροπροσδιορισμός του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού", σχολιασε και εξήγησε: "Εγώ σας εγκάλεσα για την επιλογή σας να δώσετε αυτό το παράδειγμα. Δεν ειχατε άλλο παράδειγμα να δώσετε; Ταυτίζετε  μία ολοκληρη κατηγορία συμπολιτών μας με όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα".

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης: "Τους ΑΝΕΛ κατηγορείτε δήθεν ότι είναι ακροδεξιοί (άλλοι είναι ακροδεξιοι μέσα στο κόμμα σας και τους έχετε αντιπροέδρους), αλλα με τον Καμμένο στην κυβέρνηση πέρασε σύμφωνο συμβίωσης, νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και τώρα η ταυτότητα φύλου".

Στη συνέχεια πήρε το λογο ξανά ο κ.Μητσοτάκης. "Ο κ.Καμμένος δεν ειναι ακροδεξιός, αλλα τυχοδιώκτης" είπε και πρόσθεσε: "Δε θυμάμαι οι ΑΝΕΛ να είχαν ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης. Ο Καμμένος δεν το ψήφισε και το ψήφισα εγώ. Αυτή είναι η υποκρισία σας κ.Τσίπρα. Το ψήφισα εγώ και ναι, 17 βουλευτές της ΝΔ. Δε θέσαμε κομματική πειθαρχία. Αλλά αυτός ο ετερόκλητος κυβερνητικός σχηματισμός θα έχει ημερομηνία λήξης."

Μέσω του λογαριασμού στο twitter ο Πάνος Καμμένος, απάντησε στην ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου αναφερόταν στην απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος: «Είμαι σε προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη και ψήφισα όπως μου επέβαλε η συνείδησή μου. Εσύ με τον εξωγήινο να το δεις με έναν ειδικό».

Στην ανάρτησή του, επίσης στο twitter, ο κ.Μητσοτάκης είχε γράψει: «Που είναι ο κ. Καμμένος; Και στον Άρη θα πήγαινε για να μην είναι παρών. Αυτός που έλεγε στον Αρχιεπίσκοπο "θα ρίξω την κυβέρνηση αν χρειαστεί"».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: H κυβέρνηση προβοκάρει την Εκκλησία

Σκληρή κριτική Σταύρου Θεοδωράκη σε ακραίους ιεράρχες για την ταυτότητα φύλου

Κοντονής σε Χ.Α.: Για του Χριστού την πίστη την Αγία σκοτώσατε το Φύσσα;

'Ναι' από τη βουλή για την ταυτότητα φύλου

SHARE:

24Media Network