“Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που δημιουργήσαμε για να διευκολύνει τους φίλους του”

“Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που δημιουργήσαμε για να διευκολύνει τους φίλους του”
Στιγμιότυπο από την περσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ MotionTeam

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που παράλληλα θα επιδιώξει να δώσει το “σύγχρονο προοδευτικό αριστερό στίγμα” του κόμματός του, μετά την εκλογική ήττα. Ποιους θα συναντήσει, γιατί θα περάσει στην αντεπίθεση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς πρόκειται να δώσει το πρώτο στίγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την εκλογική ήττα της 7ης Ιουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση και στις επιλογές της στην , με επίκεντρο τους χειρισμούς της στα πλεονάσματα, να ασκήσει σφοδρή κριτική -μεταξύ άλλων- για το νέο αναπτυξιακό νόμο και τα εργασιακά, ενώ θα αναφερθεί και σε χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου σε μείζονα θεσμικά θέματα, όπως ο ορισμός του επικεφαλής της ΕΥΠ και οι αλλαγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση στη Συμφωνία των Πρεσπών και τον αναπτυξιακό της χαρακτήρα για τη Βόρεια Ελλάδα, θα καυτηριάσει τη στάση της ΝΔ και την ταύτισή της ως αντιπολίτευση με τους ακροδεξιούς, καθώς και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να τοποθετηθεί επί του θέματος στην εμφάνισή του το περασμένο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Παράλληλα, θα υπογραμμίσει τους κινδύνους που πιθανόν παραμονεύουν για την Ευρώπη, όπως το Brexit και το ενδεχόμενο της ύφεσης, τονίζοντας ότι η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά οι προοδευτικές λύσεις. Αναμένεται, μάλιστα, να υπενθυμίσει ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει το παραμικρό για την Ευρώπη και το διεθνές περιβάλλον στη ΔΕΘ, καυτηριάζοντας το γεγονός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, θα επιχειρήσει να δείξει πού θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, να δώσει, όπως τονίζουν συνεργάτες του, το “σύγχρονο προοδευτικό αριστερό στίγμα” του κόμματός του, μετά την εκλογική ήττα. Είναι, βεβαίως, κατανοητό ότι απαιτείται χρόνος για τη διαμόρφωση μιας συνολικής εναλλακτικής πολιτικής πρότασης απέναντι στη νέα κυβέρνηση, αφού από τις εκλογές δεν έχουν περάσει ούτε 65 ημέρες, αλλά στη ΔΕΘ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να σκιαγραφήσει τις βασικές της πτυχές.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του πρώην πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχει ως εξής:

Παρασκευή 13/9

10:30_Συνάντηση με την κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς και τον πρώην Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη (Αιθ. «Μουσείο» Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης).

11:30_Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)

12:00_Σύσκεψη με Παραγωγικούς φορείς Βορείου Ελλάδας ( Αιθ. «Μουσείο», Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)

Σάββατο 14/9

10:30_Συνάντηση με Διοικητικό Συμβούλιο της ΗELEXPO ΔΕΘ και στη συνέχεια με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΘ (Γραφεία Διοίκησης HELEXPO)

11:30_Περιοδεία στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ

19:30_Ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»

Κυριακή 15/9

12:30_Συνέντευξη Τύπου (Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα