Τσίπρας: Επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις

Τσίπρας: Επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Eurokinissi

Νέο σποτ από τη σειρά των μηνυμάτων της κυβέρνησης με τίτλο "Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη" ανάρτησε στο twitter ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις καθαρίστριες κλπ του δημόσιου τομέα

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους στη φύλαξη, στην καθαριότητα, στη σίτηση και τον ιματισμό στο δημόσιο τομέα, αναφέρεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο twitter, στο πλαίσιο των σποτ “Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”.

Όπως τονίζει, με την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας για τις κατηγορίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης και ιματισμού στο δημόσιο τομέα, «επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης, λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα».

«Με τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε το 2016 και η οποία προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (μέχρι και 24 μήνες) από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και ιματισμού, επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης, λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα.

«Όλοι οι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα νοσοκομεία, τα σχολικά κτίρια, τα μέσα μεταφοράς κλπ., πολλές φορές απλήρωτοι, διατηρούν τη δουλειά τους και αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η εφαρμογή του νόμου παρά τις αντιστάσεις που συναντάει, με προσφυγές στο ΣτΕ, προχωράει. Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη» αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το σχετικό σποτ και στην ανάρτηση του πρωθυπουργού στο twitter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα