Τσίπρας για ΗΠΑ: Οι εικόνες που βλέπουμε είναι το ξυπνητήρι της ιστορίας

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Σχολιάζοντας τα πολύ σοβαρά γεγονότα στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι μία δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να διαχωρίζει τους πολίτες με βάση το χρώμα ή το φύλο.

Θέση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στις ΗΠΑ πήρε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για ανάγκη προοδευτικών και ριζοσπαστικών δομών.

Ιδού τι έγραψε στο facebook: 

"Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας. Είναι η απότομη υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι το συλλογικό μέλλον βρίσκεται στη διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων, το φυλετικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και τον συντηρητισμό. Η μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ γίνεται σήμερα ο παγκόσμιος εκπρόσωπος της ανάγκης για προοδευτικές και ριζοσπαστικές τομές.

Για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς διαχωρισμούς, στην οποία οι πολίτες νιώθουν ασφάλεια για το μέλλον τους. Μια κοινωνία που προχωρά με βάση το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Δηλαδή, μια κοινωνία βαθιά δημοκρατική. Που δεν διαχωρίζει τους πολίτες της με βάση το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή, τα πιστεύω τους. Η συλλογική πρόοδος είναι πάντα υπόθεση των πολλών. Η συλλογική οπισθοδρόμηση είναι πάντα η επιλογή των λίγων".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, ΗΠΑ
SHARE: