Τσίπρας: “Η 25η Μαρτίου μάς διδάσκει πως ένας μικρός λαός είναι ικανός να νικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία”

Τσίπρας: “Η 25η Μαρτίου μάς διδάσκει πως ένας μικρός λαός είναι ικανός να νικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία”
Έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη INTIME NEWS

Έμπνευση και κίνητρο για όλες τις γενιές των Ελλήνων αποτελεί η 25η Μαρτίου, όπως αναφέρει στο μήνυμά του για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου ο Αλέξης Τσίπρας.

Με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου “Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι” επέλεξε να συνοδεύσει το μήνυμά του για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

“Η 25η Μαρτίου είναι έμπνευση και κίνητρο για όλες τις γενιές των Ελλήνων, αλλά και διαχρονικό παράδειγμα για όλους τους λαούς της οικουμένης.

Μας διδάσκει πως ακόμη κι ένας μικρός λαός είναι ικανός να νικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία, όταν στη σημαία του γράφει την απόφαση Ελευθερία ή Θάνατος”, ανέφερε σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

“Σήμερα, που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, και με ενεργές απειλές για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την εθνική μας ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο οδικός χάρτης της μνήμης, όπως τον χάραξε το ‘21 και τον απεικόνισε ο Γιάννης Ρίτσος:

Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι.

Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες απανταχού στον κόσμο!”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα