Τσίπρας από Ιταλία: Ήρθε η στιγμή για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ομιλία στο φεστιβάλ του Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας , χαρακτηρίζοντας ως "μεγάλο βήμα" την απομάκρυνση του Σαλβίνι και την ήττα της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες εκλογές στη χώρα μας.

"Ήρθε η στιγμή για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο με κορμό την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους", υπογράμμισε από τη Ρώμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του σε συνεδρία με τίτλο: "Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη", στο φεστιβάλ του Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μέτωπο αυτό είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ακροδεξιάς, του Brexit, της λιτότητας, του προσφυγικού-μεταναστευτικού, της ειρήνης και της κλιματικής αλλαγής.

Σημείωσε δε πως "οι διεργασίες εδώ στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα θα έχουν κομβική σημασία", χαρακτηρίζοντας ως "μεγάλο βήμα" την απομάκρυνση του Σαλβίνι και την ήττα της Χρυσής Αυγής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιταλία: Σύμφωνο Σταθερότητας και χαλάρωση δημοσιονομικού πλαισίου στις επαφές του Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση Τσίπρα με τον επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του κινήματος των 5 αστέρων

Με τον Πάπα Φραγκίσκο θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο στη Ρώμη

SHARE: