Τσίπρας: Κυβερνητικά “γλέντια και βαφτίσια” ενώ στα νοσοκομεία η κατάσταση έχει ξεφύγει

Τσίπρας:  Κυβερνητικά “γλέντια και βαφτίσια” ενώ στα νοσοκομεία η κατάσταση έχει ξεφύγει
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν παρουσίασε πλαστό πιστοποιητικό να παραιτηθεί. Ζήτησε νομοθετικό μορατόριουμ

Την εικόνα μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την σοβαρότητα της κατάστασης που υφίσταται, με την πανδημία στην κορύφωσή της κατήγγειλε με σημερινή παρέμβασή του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δείχνει είτε να βρίσκεται σε πανικό είτε …να επιλέγει την περίοδο αυτή για να κάνει βαφτίσια όπως  ο Άδωνις Γεωγιάδης.

Βιώνουμε την χειρότερη φάση της πανδημίας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του με εκτενή αναφορά στην κατάσταση των νοσοκομείων και την έξαρση της πανδημίας. Δήλωσε ότι «πραγματικά η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας βιώνουμε την χειρότερη φάση της πανδημίας» και «είναι στιγμές που δεν τις έχουμε ξαναζήσει». Εξέφρασε την απορία του γιατί ενώ βρισκόμαστε σε φάση έξαρσης έχουν γίνει μόνον 6.000 τεστ σημειώνοντας ότι «ο βαθμός θετικότητας ήταν 12,3% ο μεγαλύτερος από την έναρξη της πανδημίας». Ειδικά για τα νοσοκομεία ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως «το κρίσιμο θέμα είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής που δεν είναι απλά οριακή αλλά βρίσκονται σε στάδιο κατάρρευσης». Τόνισε πως «πάνω από 130 συμπολίτες μας είναι προχείρως διασωληνωμένοι» και «περιμένουν αν και που θα αδειάσει κάποιο κρεβάτι για να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ». Σημείωσε μάλιστα πως «δεν μπορεί να  κρυφτεί αυτή η εικόνα» μια και «δεν υπάρχει ΜΕΘ ούτε για τους ασθενείς Covid ούτε για τους ασθενείς μη Covid». Μάλιστα παρέθεσε στοιχεία από τις καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων των γιατρών που μιλούν για διαλογή ασθενών.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέναντι σε αυτή την κατάσταση παρουσιάζει εικόνα πανικού. Ενδεικτικά σημείωσε πως «φοβάμαι ότι όχι μόνο η εικόνα αλλά η πραγματικότητα είναι πως βρίσκεται η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε κατάσταση πανικού. Μια εικόνα παράλυσης. Πριν σας ασκήσουμε κριτική σας εκλιπαρούμε να σοβαρευτείτε». Μάλιστα σημείωσε ότι αυτή την περίοδο η κυβέρνηση επιλέγει για να κάνει «γλέντια και βαφτίσια».

Θέμα παραίτησης για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε με εμφατικό τρόπο το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε αυτή την περίοδο «για να γίνει νονός». Μάλιστα όταν ο υπουργός Ανάπτυξης μπήκε στην αίθουσα κατά την διάρκεια της ομιλίας του σχολίασε: «Άξιος κ.Γεωργιάδη, πανάξιος, μόνο που θα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Νωρίτερα στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «ο νονός Υπουργός κ. Γεωργιάδης περηφανεύεται ότι για λογαριασμό του εκδίδονται κατ’ εξαίρεση άδειες για κοινωνικές εκδηλώσεις; Και σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε όταν παρουσιάζετε έγγραφα που δεν έχουν καμία εγκυρότητα και καμία νομική ισχύ για να δικαιολογήσετε το νέο ατόπημα σας;». Μάλιστα επέμεινε για τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας ότι «δεν φτάνει που κάνει όσα κάνει αλλά μας παρουσιάζει κι ένα παλιόχαρτο» σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «πρέπει να απαντήσει αν το χαρτί αυτό είναι αληθές η είναι πλαστό» λέγοντας πως αν ισχύει το δεύτερο ο Άδωνις Γεωργιάδης «οφείλει τώρα να καταθέσει την παραίτησή του». Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχει «μείζον ηθικό ζήτημα» αν ισχύει η πληροφορία ότι ο υπουργός Ανάπτυξης βάφτισε το παιδί του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για τον έλεγχο των δημοσίων συμβάσεων.

Πολιτικό Μορατόριουμ

Στην παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας απεύθυνε στην κυβέρνηση «πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση» ζητώντας «να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι να δούμε τι θα γίνει». Μάλιστα αναφέρθηκε σε επιστημονικό κείμενο που είχε καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή στην τελευταία αντιπαράθεσή τους στην Βουλή για το ζήτημα των πορειών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι στο κείμενο αυτό σημειώνεται πως «οι μεγάλες συγκεντρώσεις που οι διαδηλωτές τηρούν τα μέτρα φορώντας μάσκες δεν επηρεάζουν την διασπορά την πανδημία» ενώ οι επιστήμονες αναφορικά με τις διαδηλώσεις που έγιναν στις ΗΠΑ για το «Black lives matters» «βρίσκουν ότι σε αυτές τις διαδηλώσεις δεν έχουν καμία η έχουν οριακή επίδραση» μάλιστα «καταλήγουν στο ότι το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας».

Η αποικιοκρατία αποτελεί παρελθόν

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» μιλώντας για σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα. Είπε χαρακτηριστικά πως«έχουμε να κάνουμε με ένα προμελετημένο, οργανωμένο και εξόφθαλμο σκάνδαλο εις βάρος του περιβάλλοντος και της ελληνικής δημοκρατίας. Μια αποικιακού τύπου παραχώρηση σε μία ξένη εταιρεία να κάνει ό,τι θέλει πέρα και πάνω από νόμους, διατάξεις και περιορισμούς». Μάλιστα επισήμανε ότι η εν λόγω επιχείρηση δεν έχει σκοπό να επενδύσει στην ελληνική οικονομία. Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Πού ακούστηκε κύριοι να δίνει το κράτος 800 εκατομμύρια αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη σε μια εταιρεία που έχει σωρεία προστίμων για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, στελέχη της έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης για τη ρύπανση παρακείμενων περιοχών και το ΣΤΕ μόλις πριν ένα μήνα απέρριψε κάθε ισχυρισμό της για δήθεν ευθύνες του δημοσίου».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα