Τσίπρας: Μετά από 9 μήνες αισχροκέρδειας ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται βρήκε τα λεφτόδεντρα

Τσίπρας: Μετά από 9 μήνες αισχροκέρδειας ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται βρήκε τα λεφτόδεντρα
Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στον ALPHA eurokinissi

Να απαιτήσει στις ΗΠΑ να μη δοθούν οι F16 στην Τουρκία καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Alpha. Ζήτησε εκλογές "πριν αφήσει πίσω της συντρίμμια η κυβέρνηση Μητσοτάκη" ενώ επεσήμανε για άλλη μια φορά πως η ΔΕΗ μοιράζει μπόνους 16 εκατ. ενώ ρημάζει τα νοικοκυριά.

Την άμεση διενέργεια εκλογών πριν η σημερινή κυβέρνηση «αφήσει πίσω της συντρίμμια» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην τηλεοπτικό σταθμό ALPHA καταγγέλλοντας για πολλοστή φορά την κυβερνητική πολιτική για την ακρίβεια.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα μέτρα για την ενέργεια που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση σημείωσε κριτήριο θα είναι το αν το κόστος θα επιβαρύνει τους πολίτες η θα προέλθει από τα … «κλεφτόδεντρα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη που πρέπει να κοπούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κατά της ενεργειακής ακρίβειας που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση αναρωτώμενος ποια θα είναι η χρηματοδότησή του. Δηλαδή αν αυτή θα προέλθει από την φορολογία των πολιτών και θα μεγαλώσει το δημόσιο χρέος ή το αν θα προέλθει από τα υπερκέρδη των εταιριών. Μάλιστα έκανε λογοπαίγνιο σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «φαίνεται πως βρήκε τα λεφτόδεντρα» αναρωτώμενος αν «θα κοπούν τα κλεφτόδεντρα».

Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «εννέα μήνες τώρα που έχει λεηλατηθεί κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, κάθε φορά που μιλάμε για την ανάγκη να στηριχθούν μας λένε ‘πού θα βρείτε τα λεφτά; Έχετε λεφτόδεντρα;’. Και ξαφνικά βλέπουμε να μιλάμε για κάποια δισεκατομμύρια, άρα μάλλον υπάρχουν λεφτά ή έλεγαν λάθος το προηγούμενο διάστημα. Ας δούμε τι θα φέρουν κι ας δούμε ποια θα είναι η λογική των μέτρων».

Ειδικά για την ΔΕΗ ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα στρατηγικής» αφού «η ΔΕΗ από την αρχή της διακυβέρνησης της Ν.Δ λειτουργεί ως ιδιωτική εταιρία. Με μοναδικό σκοπό την μεγάλη κερδοφορία, την άνοδο τα των τιμών μισθών της μετοχής και την άνοδο της αμοιβής των στελεχών της». Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «ο πρόεδρος της ΔΕΗ παίρνει 6 φορές μεγαλύτερη αμοιβή από αυτή που έπαιρνε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε μάλιστα πως τα μπόνους που μοίρασε η επιχείρηση ήταν 16 εκατομμύρια ευρώ και δήλωσε πως το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι το αν η ΔΕΗ «θα είναι μια ιδιωτική εταιρία που τα golden boys θα φτιάχνουν βιογραφικό» ή «μια επιχείρηση που θα λειτουργεί με γνώμονα το κοινωνικό όφελος». Δεσμεύθηκε μάλιστα ότι το δεύτερο θα γίνει εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την διακυβέρνηση. Μάλιστα αναφερόμενος στα πεπραγμένα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΗ τόνισε πως «είχαμε αφήσει μία εταιρεία που δεν είχε αυξήσει ούτε 1 ευρώ τους λογαριασμούς ρεύματος. Ήταν σε λειτουργική κερδοφορία το 2019» ενώ «είχε ένα οικονομικό πρόβλημα το 2018 το οποίο και ξεπέρασε».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις και τον Πόλεμο στην Ουκρανία δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μάλιστα τις συνέδεσε με την επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μια «ραγδαία αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας στην περιοχή» «η Τουρκία το παίζει ουδέτερη και αναβαθμίζει την σχέση της με τις ΗΠΑ και αναμένεται να πάρει F-16 για πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά».

Επισήμανε ότι αντίστοιχα «βλέπω ότι η κυβέρνηση έχει μια στρατηγική που τα δίνει όλα στους αμερικανούς» αφού «παραχωρεί επ’ αόριστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ελληνικό έδαφος. Κάτι που δεν έκανε ούτε ο Κ.Μητσοτάκης όταν κατέρρεε η Σοβιετική Ένωση».

Με βάση αυτό ζήτησε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ «να τεθεί με τον πλεόν επίσημο τρόπο το να μην δοθούν τα F-16 στην Τουρκία» και η ελληνική πλευκρά «να απαιτήσει εγγυήσεις ασφάλειας για την Ελλάδα και την Κύπρο έναντι της Τουρκίας».

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επενδύει στις κρίσεις λαϊκίζοντας

Δήλωση πραγματοποίησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα είπε:

«Ο κ. Τσίπρας, όπως έχει κάνει σε όλη την πολιτική του πορεία, επενδύει στις κρίσεις λαϊκίζοντας και λέγοντας ψέματα και ανακρίβειες. Αντιλαμβανόμαστε την αμηχανία του ενόψει των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια, που θα ανακοινωθούν οσονούπω από την κυβέρνηση. Εύκολα μπορούμε να μαντέψουμε και την αντίδρασή του: ό,τι κι αν ανακοινωθεί θα υποσχεθεί πως εκείνος θα έκανε πολύ περισσότερα. Κάθε φορά που η κυβέρνηση δημιουργεί νέες δυνατότητες και προσφέρει ουσιαστικές λύσεις, ο κ. Τσίπρας χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Η πολιτική του ασκείται πια εν κενώ, σε όλα τα μεγάλα θέματα, και είναι μακριά από την πραγματικότητα, εγχώρια και διεθνή.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα