Τσίπρας: Η κυβέρνηση ν’ ακούσει τους κορυφαίους επιστήμονες για τα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ν’ ακούσει τους κορυφαίους επιστήμονες για τα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Επίθεση Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού. "Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη, την ιστορικών διαστάσεων ευθύνη που έχουν απέναντι στη Θεσσαλονίκη;" αναρωτιέται.

Να καταλάβουν την ιστορικών διαστάσεων ευθύνη που έχουν απέναντι στη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα, και την παγκόσμια πολιτιστική μας κληρονομιά, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Λίνα Μενδώνη ο Αλέξης Τσίπρας μέσω δημοσίευσης στα social media, με αφορμή την απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την άποψη κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων της διασποράς, αλλά και ακαδημαϊκών και μελετητών του αρχαίου και βυζαντινού πολιτισμού, για να υποστηρίξει ότι “η απόσπαση των μοναδικής σπουδαιότητας αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης θα ήταν καταστροφή ισοδύναμη με τον βομβαρδισμό του Παρθενώνα από τον Μοροζίνι το 1687″.

Οι επιστήμονες αυτοί, όπως γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, “καλούν την κυβέρνηση να υλοποιήσει την τεχνολογικά προηγμένη λύση που υπάρχει και είναι ρεαλιστική: Και η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ΜΕΤΡΟ και τα αρχαία να παραμείνουν ακέραια, αυθεντικά, αμετακίνητα στη θέση τους, προσφέροντας στην πόλη τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες”.

“Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει ο κύριος Μητσοτάκης και η κυρία Μενδώνη, την ιστορικών διαστάσεων ευθύνη που έχουν απέναντι στη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα, και την παγκόσμια πολιτιστική μας κληρονομιά ; Καλώ και εγώ την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο. Ακούστε τους!”, καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα