Τσίπρας: Μόνο στην Ελλάδα 150 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη

Τσίπρας: Μόνο στην Ελλάδα 150 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη
Ο Αλέξης Τσίπρας eurokinissi

Κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα από την Κοζάνη, στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στις κρίσεις του κορονοϊού και της ακρίβειας.

“Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει επιβάρυνση των νοσοκομείων, αλλά μόνο στη χώρα μας και ενδεχομένως σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, βιώνουμε τριτοκοσμικές σκηνές στα νοσοκομεία. Μόνο στη χώρα μας έχουμε 150 πρόχειρα διασωληνομένους ασθενείς έξω από τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Πουθενά αλλού”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης.

“Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή πανδημία. Αυτή του κορονοϊού από τη μία και από την άλλη της ακρίβειας και της όξυνσης των ανισοτήτων. Και στις μέρες που ζούμε και οι δύο κρίσεις κορυφώνονται”, τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: “Ζούμε για άλλη μια φορά σκηνές τραγωδίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ζούμε όμως, και σε μια πρωτοφανή συνθήκη, όπου τα περισσότερα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βιώνουν το σύνδρομο της 3ης εβδομάδας. Την 3η βδομάδα του μήνα τελειώνουν τα λεφτά, ενώ ο μήνας και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Και για αυτή τη διπλή δοκιμασία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκλειστική και βαρύτατη ευθύνη”.

Ειδικότερα για το θέμα της πανδημίας υπογράμμισε: “Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κορονοϊός, αλλά η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια τους τελευταίους μήνες σε θανάτους. Και σε όλη την Ευρώπη έχουμε ενεργειακή κρίση, αλλά η μικρή Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Και μόνο η Ελλάδα διατηρεί το μισθό σε χαμηλότερα επίπεδα το 2021, από ό,τι μια δεκαετία πριν”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και στις δύο κρίσεις, λέγοντας: “Ολα αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα, δεν είναι η κακή μας μοίρα ή το κακό μας ριζικό. Ούτε αποτελούν μια παροδική συγκυρία αναπότρεπτη. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα, είτε επιλογών, είτε λαθών, είτε παραλείψεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θέλω, λοιπόν, σήμερα από εδώ, από την Κοζάνη, να στείλω ένα μήνυμα απλό, κατανοητό και αποφασιστικό: Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν πάει άλλο με την ιδιοτέλεια, τον κυνισμό, και την ανικανότητα μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού, που αρνούνται, όχι μόνο να συζητήσουν, να αποδεχθούν την πραγματικότητα, αλλά και να την κοιτάξουν κατάματα. Και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ακόμα και αυτοί που ψήφισαν τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2019, έχουν αρχίσει να γυρίζουν τη πλάτη στον κ. Μητσοτάκη”.

Οικονόμου για Τσίπρα: “Σπεκουλάρει με την αρρώστια και τον πόνο”

Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας όμως έχει και ένα θλιβερό προνόμιο. Είναι ο μοναδικός πολιτικός που κάνει αντιπολίτευση με την πανδημία, που σπεκουλάρει με την αρρώστια και τον πόνο», δήλωσε ο κ. Οικονόμου με αφορμή τις τοποθετήσεις στις οποίες προέβη ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που περιοδεύει στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου: «Και στο πέρασμά του από την Κοζάνη ο κ. Τσίπρας ανέδειξε το χάσμα που τον χωρίζει από την αλήθεια και την πραγματικότητα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλιμακώνοντας την επίθεση του τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «παραβλέπει εσκεμμένα το γεγονός ότι τα πιο κραταιά συστήματα υγείας στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν πρωτοφανή πίεση και στέλνουν ασθενείς ακόμα και σε άλλες χώρες» και πρόσθεσε:

«Παραβλέπει εσκεμμένα το γεγονός ότι η μια μετά την άλλη κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν μέτρα ανάλογα με αυτά που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση μας για την ανάσχεση της πανδημίας. Όπως για την πανδημία, έτσι και για την απολιγνιτοποίηση απέφυγε να καταθέσει προτάσεις, απέφυγε να τοποθετηθεί καθαρά. Μετά την “προαιρετική υποχρεωτικότητα” για τους εμβολιασμούς σήμερα ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για “πράσινο λιγνίτη”».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα