Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πετύχει την επενδυτική βαθμίδα, που είναι άπιαστο όνειρο για τον Μητσοτάκη

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πετύχει την επενδυτική βαθμίδα, που είναι άπιαστο όνειρο για τον Μητσοτάκη
Χαιρετισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2015-2019 στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Αποδόμησε το market pass.

Δυο ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πολιτικά στοιχεία είχε ο χαιρετισμός που απεύθυνε σήμερα, Τετάρτη (21/12), ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου «Με την πλάτη στον τοίχο» που αναφέρεται στην περίοδο 2015-2019: Το πρώτο ήταν η εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε μπορέσει να αναβαθμίσει την επενδυτική βαθμίδα της χώρας, έναν στόχο στον οποίο απέτυχε η Ν.Δ και το δεύτερο η «αποδόμηση» στο κυβερνητικό επιχείρημα περί «φορολόγησης των κερδών για την χρηματοδότηση του market pass».

Χαιρετισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αναφερόμενος στην περίφημη τροπολογία για το market pass που παρουσιάστηκε σήμερα από τη κυβέρνηση στην Βουλή και ανακοινώθηκε στην συζήτηση του προϋπολογισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως όπως προέκυψε από την συζήτησή της κάθε άλλο παρά πρόκειται για περιορισμό των κερδών των εταιριών διύλισης. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ακόμη και αυτή η υποτυπώδης φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων που αναμένεται να φτάσει τα 3 δις για το 22, θα γίνει με το χαμηλότερο προτεινόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντελεστή και θα καταγραφεί όχι ως φόρος αλλά ως δαπάνη. Όπως οι δωρεές φιλανθρωπίας που κάνουν πολλοί πλούσιοι όχι από αγάπη προς τον άνθρωπο αλλά από ανάγκη να παρουσιάσουν μεγαλύτερες δαπάνες ώστε να εκπέσει η φορολογία, των χρημάτων τουλάχιστον που αναγκάζονται να δηλώνουν»!

Επίσης εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στην κυβερνητική πολιτική η οποία πλήττει την κοινωνία δίχως ούτε καν αυτές οι επιλογές «να έχουν κάποιο θετικό αποτύπωμα στις λεγόμενες αγορές». Όπως σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας «η περιβόητη επενδυτική βαθμίδα που είχε τεθεί ως κεντρικός οικονομικός στόχος του κου Μητσοτάκη και μάλιστα από το πρώτο εξάμηνο του 2020, αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο. Μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τουλάχιστον ένα ακόμη χρόνο μπροστά του, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, και αν στο υπουργείο οικονομικών παρέμεναν τουλάχιστον μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 20 ο Ευκλείδης (Τσακαλώτος), η επενδυτική βαθμίδα θα ήταν ήδη εδώ».

Χαιρετισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κυβερνητική πολιτική στην οικονομία μιλώντας για «πελατειακό κράτος, απευθείας αναθέσεις, ανεξέλεγκτη και χωρίς ρυθμίσεις λειτουργία της αγοράς, φοροαπαλλαγές για τους ισχυρούς, οριζόντια φορολογική λεηλασία για τους πολλούς, ιδίως με ΦΠΑ και ΕΦΚ σταθερούς σε περίοδο πρωτοφανούς πληθωρισμού και επιδόματα.Ως το τυράκι στη φάκα μιας τρομακτικής αναδιανομής εισοδήματος από τους πολλούς στους ισχυρούς».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μια χώρα δημοσιονομικά ασφαλή, με γεμάτα ταμεία και κοινωνική συνοχή και σήμερα αυτή η χώρα δεν έχει χάσει μόνο αυτά τα κεκτημένα αλλά και κάτι ακόμη πολυτιμότερο. Βρίσκεται ενώπιον μιας πρωτοφανούς θεσμικής κρίσης, μια πρωτοφανούς απειλής για την ίδια τη δημοκρατία».

Ο χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα