Τσίπρας: “Προτεραιότητα Μητσοτάκη το χάιδεμα των αυτιών του αντιεμβολιαστικού ακροατηρίου”

Τσίπρας: “Προτεραιότητα Μητσοτάκη το χάιδεμα των αυτιών του αντιεμβολιαστικού ακροατηρίου”
Ο Αλέξης Τσίπρας George Vitsaras / SOOC

Ο Αλ. Τσίπρας προτείνει τη σύσταση ολιγομελούς επιτροπής με πρόσωπα κοινής αποδοχής για τον σχεδιασμό και την πρόταση μέτρων που "όλοι θα αποδεχθούμε χωρίς τη σκέψη του πολιτικού κόστους". Η απάντηση της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Facebook εξαπολύει σφοδρή κριτική κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, αναφορικά με τους εσφαλμένους χειρισμούς προστασίας της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας.

Κάνοντας μια σύγκριση των ημερήσιων κρουσμάτων του Οκτωβρίου του 2020 και του 2021 κάνει λόγο για την άμεση ανάγκη ανάληψης δράσης ενώ προτείνει τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής με πρόσωπα κοινής αποδοχής για τον σχεδιασμό και την πρόταση μέτρων, που “όλοι θα αποδεχθούμε χωρίς τη σκέψη του πολιτικού κόστους”.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Ένα χρόνο πριν, ακριβώς μετά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, σήμανε στη χώρα συναγερμός για τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε έστω και καθυστερημένα να λάβει έκτακτα μέτρα, παριστάνοντας ότι αιφνιδιάστηκε, αν και ο υπουργός ανάπτυξης ομολόγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι πριν τον τριήμερο εορτασμό οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για τη Θεσσαλονίκη. Αλλά στην κυβέρνηση αποφάσισαν να μη λάβουν κανένα μέτρο γιατί δεν ήθελαν να χαλάσουν το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Πολύ αργότερα ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος.

Την επόμενη ημέρα του λάθους του κ. Μητσοτάκη, την 29η Οκτωβρίου πέρυσι, καταγράφηκαν 1.211 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι, ενώ στα νοσοκομεία της χώρας είχαμε 114 διασωληνωμένους συμπολίτες μας.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, λες και δεν πέρασε ούτε μια ημέρα, είδαμε στη Θεσσαλονίκη το ίδιο ακριβώς έργο.

Με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Μόνο που φέτος, την επόμενη της εθνικής μας επετείου τα μεγέθη είναι ασύγκριτα χειρότερα.

Χθες καταγράφηκαν 3.643 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι, ενώ έχουμε 392 διασωληνωμένους συμπολίτες μας.

Ενώ η Θεσσαλονίκη, η πόλη των επαναλαμβανόμενων κυβερνητικών λαθών, κατέγραψε αρνητική πρωτιά με 661 κρούσματα έναντι 599 της τουλάχιστον τριπλάσιας σε πληθυσμό Αττικής.

Η αδράνεια και η επανάληψη των ίδιων λαθών από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αποτελεί είδηση.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι έχει πετάξει λευκή πετσέτα.

Έχρισε υπουργό κάποιον που παλαιότερα πρωτοστατούσε στην αμφισβήτηση της επιστήμης και των εμβολίων και πιο πρόσφατα είχε δηλώσει ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Το μήνυμα σαφές και η προτεραιότητα να χαϊδέψει τα αυτιά του, ως επί το πλείστον, ακροδεξιών πεποιθήσεων αντιεμβολιαστικού ακροατηρίου, ακόμη σαφέστερη.

Αργότερα κήρυξε μάλιστα και το τέλος της πανδημίας.

Με αποφάσεις που πάρθηκαν χωρίς να έχουν την έγκριση καμίας επιτροπής επιστημόνων.

Με εμβολιαστική κάλυψη εδώ και πολύ καιρό κολλημένη γύρω στο 60%, ενώ άλλες χώρες έχουν υπερβεί το 80%, και με σταθερές, εδώ και μήνες, επιδόσεις σε απώλειες που μας κατατάσσουν στους χειρότερους σε όλη την Ευρώπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε, απλά να μην ασχολείται.

Πως το είπε πάλι ο υπουργός της αναπτύξεως ;

«Να μη σώσουν, όσοι δεν εμβολιάστηκαν».

Το πρόβλημα όμως, όπως καλά γνωρίζουμε, δεν αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Ήδη στις ΜΕΘ ένα 14% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας. Και δε γνωρίζουμε καν, ποιο είναι το αντίστοιχο ποσοστό όσων εμβολιασμένων νοσηλεύονται στις κλινικές COVID.

Ενώ η μετατροπή για μια ακόμη φορά όλων των νοσοκομείων της χώρας σε νοσοκομεία COVID, αναμένεται να επιβαρύνει χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από άλλες ασθένειες και να αυξήσει περαιτέρω την υπερβάλλουσα θνησιμότητα, προφανώς και εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Συνεπώς τα πράγματα εξελίσσονται για άλλη μια φορά με τρόπο οδυνηρό. Η εξέλιξη αυτή μας αφορά όλους και κάτι πρέπει να κάνουμε.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, έχουν αποφασίσει να μην ασχολούνται.

Να μην ενισχύουν το ΕΣΥ γιατί δεν είναι στο πρόγραμμά τους, και ας βρίσκεται πάλι στα όρια της κατάρρευσης από την υποστελέχωση.

Να αδιαφορούν που ο εμβολιασμός βάλτωσε γιατί δε θέλουν να τα βάλουν με τους αντιεμβολιαστές ψηφοφόρους τους, ούτε να πείσουν με στοχευμένες καμπάνιες όσους ακόμα διατηρούν επιφυλάξεις.

Να μην προωθούν τα φαρμακευτικά προγράμματα για να μην παραδεχτούν την ανεπάρκειά τους να τα φέρουν νωρίτερα.

Εμείς όμως, όλοι εμείς, κόμματα, επιστήμονες, πολίτες, έχουμε χρέος να μη συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι θα συνηθίσουμε στην απώλεια της ζωής.

Να μη συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι και αυτό το χειμώνα θα χάσουμε άδικα πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας.

Να μη συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι δε γίνεται να αλλάξουμε τη πορεία των πραγμάτων.

Να μην αποδεχτούμε ότι δε γίνεται να εμβολιάσουμε περισσότερους, να προστατέψουμε περισσότερους.

Η έκτακτη κατάσταση απαιτεί έκτακτα μέτρα.

Η κυβέρνηση όμως αρνείται να αναλάβει πολιτική ευθύνη.

Αρνήθηκε πέρυσι την πρότασή μου για υπουργό κοινής αποδοχής.

Ακόμη και για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

Αρνείται και τώρα να παραδεχτεί την τραγική πορεία της χώρας.

Τώρα όμως δεν είναι η ώρα του πολιτικού ανταγωνισμού αλλά η ώρα της ευθύνης.

Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε αυτό: Ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να αποφύγουμε μια νέα εκατόμβη νεκρών τους επόμενους μήνες.

Και ας αναθέσουμε σε μια ολιγομελή επιστημονική επιτροπή με πρόσωπα κοινής αποδοχής, να σχεδιάσει και να προτείνει μέτρα που όλοι θα αποδεχθούμε, χωρίς τη σκέψη μας στο πολιτικό κόστος.”

Η ανάρτηση-απάντηση του Νίκου Ρωμανού

Ανάρτηση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία έκανε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, με αφορμή την ανάρτηση του κ. Τσίπρα.

“Παντού στον πλανήτη, η υγειονομική μάχη υπήρξε εθνική υπόθεση και σημείο διακομματικής σύγκλισης. Μόνο εδώ, δυστυχώς, έγινε και γίνεται αντικείμενο φτηνής αντιπολίτευσης, από ένα κόμμα κόμμα που πήρε στις τελευταίες εθνικές εκλογές 32% και λέει συνεχώς όχι για κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Και μάλιστα με πράξεις που συχνά υπονόμευσαν τα μέτρα της Πολιτείας. Με αυθαίρετες συγκρίσεις, ψεύτικα συμπεράσματα και μίζερες καταγγελίες. Με ρητορική, που ακόμη δηλητηριάζει την κοινή γνώμη. Που σπέρνει σύγχυση. Και, τελικά, εμποδίζει την υπέρβαση της κρίσης.

1.Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι έβαλε “πλάτη για τα εμβόλια”. Ποια είναι η αλήθεια: Στην αρχή υποστήριζε πως δεν είχαν καν ανακαλυφθεί. Τον Νοέμβριο του 2020 κατηγορούσε τον πρωθυπουργό ότι “πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί». Στις 28 Δεκεμβρίου 2020, ο Αλέξης Τσίπρας εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

2.Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του τον Απρίλιο του 2020 μίλησε για “ξεστοκάρισμα εμβολίων” όταν άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39. Αλλα, ταυτοχρόνως, στην ιδια συνέντευξη έλεγε -προκαλώντας προφανώς συγχυση στους πολίτες- οτι «οι πιθανότητες να έχει κάποιες παρενέργειες αυτό το εμβόλιο είναι μηδαμινές σε σχέση με τις πιθανότητες που έχει να κολλήσει κορονοϊό και να περάσει δύσκολα και ενδεχομένως να μη γλιτώσει».

3.Τον Απρίλιο του 2020 σε συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέτρεψε να αναζητήσουμε εμβολια απο τη Ρωσία -εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν πήρε μέχρι και σήμερα αδεια απο τον ΕΜΑ

4.Τον Μάιο του 2020, ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο DELPHI FORUM, υποστήριξε ότι “έπρεπε να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση θεραπευτικών αγωγών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν σώσει ανθρώπινες ζωές”. Τότε δεν υπηρχε επίσημη συσταση απο τον ΠΟΥ για χρήση της συγκεκριμένης αγωγής ενω μόλις πριν από ένα μήνα -τον Σεπτέμβριο του 2021- η Κομισιον προσχωρησε σε σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ για τις θεραπείες κατά του κορονοϊού. Η Ελλάδα μετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό προμήθειας του φαρμάκου των μονοκλωνικών αντισωμάτων -με τις ιδιαιτερότητες, βεβαίως, που παρουσιάζει

5.Οταν πρώτη η Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2020 τόλμησε να κλείσει με γενικό lockdown, ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνησε και επέμενε να γίνει μέχρι και το καρναβάλι της Πάτρας. Αντιταχθηκε στο κλεισιμο των σχολείων και όταν επαναλειτούργησαν ζήτησε να κλείσουν. Το ιδιο έπραξε και με τον τουρισμό (εστίαση , καταλύματα κλπ) : αρχικά φωναζε να μην κλείσουν και μετά κακώς άνοιξαν!

6.Οταν ολοι επιστήμονες προειδοποιούσαν για τον κινδυνο υπερματάδοσης του κορονοϊού απο τις μαζικές συναθροίσεις ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε σε συνεντευξη του στον ΑLPHA, εν μέσω lock down, οτι “δεχεται το ρίσκο” από τις διαδηλώσεις στις οποίες προέτρεπε τον κόσμο.

7.Τον Απρίλιο του 2021 ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν έχει εξασφαλίσει εμβόλια, μετά όταν κρίθηκε αναγκαίο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών , τον βάφτισε «διχασμό». Επινόησε μαλιστα την περίφημη «προαιρετική υποχρεωτικότητα».

8. Την ώρα που μιλούσε για “αποτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας” επέκρινε τα ειδικά κίνητρα, όπως το Freedom Pass, ως απόπειρα εκμαυλισμού της νεολαίας. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ομως εκτίναξε το ποσοστό εμβολιασμών της από το 15% στο 60%.

9. Ο ΣΥΡΙΖΑ χλεύασε και “πολέμησε” τα self-test : όλα τα σχολεία. Τον περασμένο Μάρτιο έλεγε “δεν είναι λύση το self testing αλλά μόνο η συνταγογράφηση» και τον Μάιο ζητούσε εξηγήσεις “γιατί μειώθηκε ο αριθμός των self test στα σχολεία”! Χαρη στα self test, το 85% των κρουσμάτων σε μαθητές εντοπίζονται αμέσως χωρίς να διαταράσσεται η σχολική ζωή.

10. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντι να προτρεπει τον κόσμο να εμβολιαστεί , ζητούσε περισσότερες ΜΕΘ και όταν τις αυξήσαμε , συνεχιζε να αμφισβητεί τα πραγματικά δεδομένα, ότι, δηλαδή διπλασιαστηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανανεώθηκε ον εξοπλισμός των νοσοκομείων , προστεθηκαν σχεδόν 12.000 επαγγελματίες υγείας στο νοσηλευτικό προσωπικό της, ιδίως σε περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο, όπως η Βόρεια Ελλάδα.

Όταν λοιπόν μας ρωτάνε τι διαφορετικό έχει η Πορτογαλία λόγου χάριν, η απάντηση είναι:

Η Πορτογαλία δεν έχει ΣΥΡΙΖΑ. Η Πορτογαλία δεν έχει Πολάκη. Στην Πορτογαλία και σε κάθε άλλη δυτική χώρα, τον ρόλο που εδώ έχει αναλάβει η αξιωματική αντιπολίτευση, έχουν αναλάβει ακραία μικρά κόμματα…”

Οικονόμου: θέλει ο Τσίπρας μια κοινωνία περίκλειστη;

Ο κυβερνητικός εκπροσώπου Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να σχολιάσει με δήλωσή του την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτή αναφέρει: “Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας ο κ. Τσίπρας επενδύει στην καταστροφή, προσδοκώντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Χωρίς προτάσεις, με ψέμματα και αφορισμούς. Το Νοέμβριο του 2020 κατηγορούσε τον πρωθυπουργό ότι «πουλάει ελπίδα λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί».

Μέχρι πολύ πρόσφατα το κόμμα του υπονόμευσε τον εμβολιασμό. Σήμερα χωρίς ούτε μια πρόταση για τον εμβολιασμό, κατηγορεί την κυβέρνηση που αγωνίζεται μαζί με τους επιστήμονες για να επιστρέψει η ζωή στην πληρότητας της.

Αναρωτιόμαστε ο κ Τσίπρας θέλει μια κοινωνία περίκλειστη; Με υποτυπώδη οικονομική δραστηριότητα; Με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά; Αυτή είναι η πρόταση του στους πάνω από 6.500.000 Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί.

Η κυβέρνηση, υπεύθυνα και με σχέδιο, οργανώνει την άμυνα της χώρας ενάντια στην πανδημία που βρίσκεται ξανά σε έξαρση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όσους περισσότερους ανεμβολίαστους έχουμε τόσο πιο έντονα θα την αντιμετωπίσουμε. Για αυτό και το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται και επεκτείνεται με την χορήγηση της 3ης δόσης. Πολλαπλασιάζουμε τη δυναμικότητα και την αποτελεσματικότητα του ΕΣΥ το οποίο μας παρέδωσαν ανοχύρωτο. Είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε πρόσβαση στα φάρμακα που θα εγκρίνει η επιστήμη. Ο καιροσκοπισμός του κ. Τσίπρα δε μας αφορά γιατί οι πράξεις είναι αυτές που μετρούν και όχι τα παχιά και ανεύθυνα λόγια.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα