Τσίπρας σε Γιλντιρίμ: Αυξάνονται οι κίνδυνοι ‘ατυχήματος’ στο Αιγαίο

Τσίπρας σε Γιλντιρίμ: Αυξάνονται οι κίνδυνοι ‘ατυχήματος’ στο Αιγαίο

Για τα ελληνοτουρκικά, το Αιγαίο και το Κυπριακό συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του. Η προειδοποίηση Τσίπρα και η απάντηση Γιλντιρίμ για τις παραβιάσεις. Τουρκική ενόχληση για τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Για τον κίνδυνο ενός ατυχήματος προειδοποίησε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογο του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μαξίμου και τόνισε ότι το Αιγαίο πρέπει να παραμείνει θάλασσα ειρήνης. O Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε πως “οι παραβιάσεις γίνονται εκατέρωθεν”.

Από την πλευρά του, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στον ένα χρόνο από την απόπειρα  πραξικοπήματος, χαρακτήρισε αρνητική τη στάση της ΕΕ στη “συνταγματική μεταρρύθμιση” στην Τουρκία και όρισε εκ νέου ως προτεραιότητα για τη γείτονα την ευρωπαϊκή πορεία. Αναφέρθηκε επίσης στο προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία κατέβαλε προσπάθεια να περιοριστούν οι ροές προς την Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συμφώνησε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εντάσεις, αλλά πρόσθεσε μη κρύβοντας τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για τη συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ ότι υπάρχουν πηγές ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, που υποστήριξε ότι δεν ανήκουν μόνο σε έναν αλλά στην ανθρωπότητα.

Σε ερώτηση για την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι “η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη”.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Έλληνας πρωθυπουργός, τάχθηκε υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, που θα διασφαλίζει την ασφάλεια για όλο το λαό του νησιού, χωρίς την ανάγκη τρίτων δυνάμεων.

(πηγή φωτογραφίας: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα